StoryEditorOCM
ForumKAKO TO BILO KOJA ŽENA RADI JA NE MOGU JOŠ SHVATITI!

Princ Harry ne može kontrolirati uzbuđenje, evo kakav je stigao pred novinare

Piše M.Čović/SD
6. svibnja 2019. - 19:00

Vojvotkinja Meghan rodila je sina, zdravog dječaka, teškog 3, 26 kg, nakon što je u ranim satima ponedjeljka dobila trudove. Meghanin i Harryjev sin, osmo praunuče kraljice Elizabethe II. i njezinog supruga, princa Philipa, sedmi je u nasljednom redu na britansko prijestolje.

Princ Harry se oglasio iz Windsora, poručio je kako je izuzetno uzbuđen što može objaviti da su Meghan i on dobili sina u ponedjeljak ujutro u 5.26 sati po engleskom vremenu.

Meghan Markle rodila sina!; 'Iznimno sam ponosan na svoju suprugu!' objavio je princ Harry; Špekulacije o curici i kladionice na žensko ime 'pljusnule' u vodu

"Bilo je to najnevjerojatnije iskustvo koje sam uopće mogao zamisliti. Kako to radi bilo koja žena. to je izvan mojih mogućnosti shvaćanja. Oboje smo apsolutno oduševljeni, iznimno sam ponosan na svoju suprugu!" – poručio je presretni Harry.

Njegovo uzbuđeno obraćanje javnosti pogledajte u VIDEU:

U priopćenju Buckinghamske palače kaže se kako su majka i dijete dobro, te kako je kraljica Elizabetha II. oduševljena sretnim vijestima.

Kaže se kako je uz Meghan u Frogmore Cottageu njezina majka Doria Ragland, iz čega se može zaključiti kako je, u skladu sa svojim željama, Meghan rodila kod kuće iako to nije službeno potvrđeno.

Spol Meghaninog i Harryjevog prvog djeteta bio je iznenađenje i za roditelje, nisu do poroda željeli znati hoće li dobiti dječaka i djevojčicu, a Meghan je dobila trudove tek tjedan dana nakon termina poroda.

Arthur, James, Frederick, Charles ili Edward

Još nije objavljeno ime novog člana britanske kraljevske obitelji, sada otpadaju sva imena koja su se proteklih mjeseci na kladionicama za djevojčicu, dok su među muškim imenima favoriti su Arthur, James, Frederick, Charles i Edward.

Naravno, Amerikanka Meghan, koja se već uhvatila ukoštac s brojnim kraljevskim tradicijama, možda će željeti neko ime koje reflektira njezinu "stranu".
Kanađanka Autumn Phillips i njen suprug, Harryjev rođak Peter Phillips, odabrali su 2010. netradicionalno ime za svoju prvu kćerku i prvo praunuče kraljice Elizabethe II. - Savannah. U SAD-u su najpopularnija dječja imena Emma i Liam, u Velikoj Britaniji u 2017. to su bila imena Olivia i Oliver.

Meghanin i Harryjev sin neće imati pravo na titulu princa, osim ukoliko to kraljica Elizabetha II. ne odluči promijeniti trenutačno važeća pravila o titulama u kraljevskoj obitelji, kao što je to već učinila prije rođenja Kateinog i Williamovog prvog djeteta.

Čeka ga titula grofa od Dumbartona

Ukoliko kraljica ne intervenira, njezin praunuk će biti lord poput djece bilo kojeg drugog vojvode, budući da princ Harry nije u direktnoj liniji nasljeđivanja.
Titula koju će vjerojatno ponijeti je grof od Dumbartona, što je jedna od titula koju je Harry dobio od kraljice na dan svog vjenčanja s Meghan u svibnju prošle godine, budu li imali kćerku, ona će biti lady Mountbatten-Windsor, a eventualni sljedeći sin lord Mountbatten-Windsor.

Meghan Markle, bivša glumica koja je postala vojvotkinja od Sussexa udajom za princa Harryja, prva je članica britanske kraljevske obitelji afričko-američkog porijekla, njezin je otac Thomas Markle bijelac, a majka Doria Ragland je tamnoputa. Meghanin i Harryjev sin je prvo dijete miješane rase rođeno u kraljevskoj obitelji, premda su povjesničari podijeljeni oko tog pitanja.

Nije prvi miješane rase

Naime, neki povjesničari tvrde kako je kralj George III., koji je na prijestolju sjedio posljednja četiri desetljeća 18. i prva dva 19. stoljeća, vukao porijeklo i od tamnopute grane portugalske kraljevske obitelji, pa su i njegova djeca s kraljicom Charlotte, a imali su ih 15, zapravo bila miješane rase.

Različitost koju je Meghan donijela u britansku kraljevsku obitelja bila je primjetna i na njezinom vjenčanju s Harryjem lanjskog svibnja u dvorcu Windsor, bila je to multikulturalna, multivjerska ceremonija s očiglednim američkim utjecajem koji je za mnoge nazočne goste, uključujući i neke članove kraljevske obitelji, bio veliko iznenađenje.

 

26. travanj 2024 05:36