StoryEditorOCM
ForumIZUZETNO MI JE ŽAO

Još jedan HDZ-ovac izazvao prometnu nesreću: pod utjecajem alkohola vozio službeni automobil pa se zabio u časne sestre

Piše Dušan Miljuš / Jutarnji list
7. svibnja 2019. - 20:55
dekanic

Opet ću ponoviti da mi je izuzetno žao zbog cijelog događaja. Ne želim dolijevati ulje na vatru jer se već svašta piše i stižu mi poruke. Nije mi situacija uopće takva da mogu razgovarati jer imam punu kancelariju ljudi i pokušajte me razumjeti. Još jednom ponavljam da mi je izuzetno žao zbog toga što se dogodilo.

Rekao je to Jutarnjem listu u utorak desetak minuta pred kraj radnog vremena oko 14.50 sati Damir Dekanić (49), voditelj Uprave vinkovačke podružnice Hrvatskih šuma, koji je ujedno i član predsjedništva i županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i načelnik općine Andrijaševci o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao u ponedjeljak 29. travnja oko 21.30 sati u Rokovcima kod kućnog broja 1 u Ulici Blace.

Dekanić je tog dana bio na otvorenju parka ispred zgrade bivšeg vinkovačkog PIK-a, ogromne zgrade koju su od grada Vinkovaca kupile Hrvatske šume zajedno sa Krunoslavom Jakupčićem, predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma, te dožupanom Josipom Dabrom.

Dekanić je, kako je ustanovila policija, vozio službenu Škodu Karoq Hrvatskih šuma pod utjecajem alkohola (1,06 promila alkohola u krvi). Vukovarsko-srijemska policija je ne navodeći ime vozača potvrdila nesreću izvijestivši da se Dekanić kretao vozilom iz smjera Vinkovaca prema Rokovcima i kod kućnog broja 1 udario u zadnji dio Renaulta đakovačkih oznaka koji je nepropisno preko pune crte skretao na kolni prilaz. U Renaultu su bile četiri osobe, od kojih je jedna lakše ozlijeđena, potvrdila je policija.

Osim alkotestiranja na mjestu nesreće Dekaniću je uzet uzorak krvi i urina radi analize, te će se nakon toga znati precizna koncentracija alkohola u krvi vozača. Protiv Dekanića će biti podnesen i obvezni prekršajni nalog, dok je 28-godišnjoj vozačici Renaulta naplaćena kazna za prometni prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, u Renaultu su bile četiri časne sestre. Dekanić je potvrdio da ih je kontaktirao, ali nama se pravdao poslovnim obavezama da ne zna odakle su bile časne sestre iz Renaulta i više nije htio odgovarati na pitanja. Škodu Karoq koju je vozio kao voditelj uprave ima pravo koristiti 24 sata na dan. Dekanić je izjavio da će sam podmiriti štetu što mu je zapravo i obaveza jer osiguravajuća društva ne priznaju štete ako je vozač bio pod utjecajem alkohola. Ovo mu inače nije prva nesreća sa službenim vozilom.

- Naša kuća je malo uvučena i to za nesreću mi je prvi glas od vas - rekla nam je mještanka Rokovca sa kućnog broja 2 Ulice Blace. O nesreći ništa nisu znali ni mještani sa kućnog broja 3 i broja 1 gdje se ona i dogodila. Svi oni kažu da Dekanića znaju ili s televizije ili kao volonterskog načelnika općine Andrijaševci. Uostalom, Rokovce i Andrijaševce prema riječima mještanke Rokovca samo dijeli most na rijeci Bosut.

25. travanj 2024 18:10