StoryEditorOCM
ForumNEVIĐENI SKANDAL U VELIKOJ BRITANIJI

Legendarni radijski voditelj nakon rođenja kraljevske bebe objavio jedan od najgnjusnijih tvitova ikad, ekspresno je dobio otkaz

Piše Jutarnji.hr
9. svibnja 2019. - 17:17
Danny Baker

Nakon što su princ Harry (34) i Meghan Markle (37) svijetu u srijedu ponosno predstavili sinčića Archieja, engleski voditelj Danny Baker (61) na Twitteru je objavio fotografiju na kojoj jedan par pozira s majmunom odjevenim u svečano odijelo, a ispod nje je napisao: "Kraljevska beba izlazi iz bolnice".

Gnjusan rasistički ispad upućen tek rođenom djetetu razbjesnio je englesku, ali i svjetsku javnost. Danny je spornu fotografiju izbrisao s društvene mreže čim su ga korisnici iste počeli zatrpavati kritikama, no već je bilo prekasno.

Screenshot / Twitter

 

Naime, posramljeni Baker u četvrtak ujutro dobio je otkaz na BBC-ju, gdje je vodio radijsku emisiju "BBC Radio 5 Live", objavio je Daily Mail.

- Ja nisam rasist! Samo sam se htio našaliti, ali zapravo sam šokiran vlastitom glupošću... Čim sam shvatio da je moja objava uvredljiva, obrisao sam je... Duboko se ispričavam - pokušao se opravdati Baker, ali bezuspješno.

- Njegova ozbiljna pogreška u prosuđivanju protivi se svim vrijednostima za koje se mi kao radijska postaja zalažemo. Danny je briljantan voditelj, ali više neće biti dio našega tima - priopćili su s BBC-ja, i sami zgroženi Bakerovom usporedbom malenoga Archieja s čimpanzom.

- Rugati se bebi zbog boje kože i podrijetla njegove majke - apsolutno dno dna! Ti si smeće od čovjeka - komentirali su ljutiti korisnici Twittera.

Britain's Prince Harry and Meghan, Duchess of Sussex are seen with their baby son, who was born on Monday morning, during a photocall in St George's Hall at Windsor Castle, in Berkshire, Britain May 8, 2019. Dominic Lipinski/Pool via REUTERS
REUTERS

Meghan Markle i princ Harry sa sinom Archiejem

 

23. travanj 2024 17:14