StoryEditorOCM
ForumUHIĆEN SIN LEGENDARNOG KOŠARKAŠA

Dovodi ga se u vezu s naoružanom skupinom koja je otela i opljačkala mladića; Građani nisu iznenađeni: Već je osuđivan zbog droge

Piše Zoran Šagolj / Slobodna Dalmacija
19. svibnja 2019. - 14:07
delibasic-

Dario Delibašić, sin košarkaške legende Mirze Delibašića, nekadašnjeg igrača Bosne i madridskog Reala te reprezentacije Jugoslavije, uhićen je u petak u Sarajevu pod sumnjom da je sudjelovao u otmici 25-godišnjeg turskog državljanina T.K., piše Slobodna Dalmacija.

Delibašić mlađi zbog istog djela priveden je i tjedan prije, ali je ovoga puta prema nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo zadržan na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS i tijekom subote trebao je biti predan tužitelju na ispitivanje.

Prema pisanju sarajevskih medija, koji su ovome uhićenju posvetili udarne prostore i termine, Darija Delibašića dovodi se u vezu s grupom osoba koja je T.K. otela 17. travnja u naselju Pejton na Ilidži. Presreli su ga s tri vozila i naoružani automatskim puškama dok je upravljao svojim Golfom VI. Izvukli su ga, ispričao je, iz vozila, svezali i stavili mu fantomku na glavu te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, gdje su ga držali cijelu noć, da bi ga sutradan ostavili u jednoj ulici u naselju Otoka.

Osim toga, naveo je da su mu otmičari skinuli sat, uzeli mobitel i 1000 maraka koje je imao kod sebe, dok su mu uz prijetnju smrću naredili da u kratkom roku prikupi i preda im 500 tisuća eura, od čega 200 tisuća već idući dan. Sve je ispričao roditeljima, a oni su sve prijavili policiji.

Prema istim informacijama, u otmičarskoj skupini bilo je je šest osoba, a Delibašić je unajmio kuću na Otesu u kojoj je oteti držan i bio je posrednik u ovom kaznenom djelu.

- Idućih dana očekuje se još uhićenja, jer su osobe koje se dovode u vezu s otmicom locirane. Nemaju veze sa "škaljarskim klanom" niti sa Srbijancima i Crnogorcima. Ovo su domaći kriminalci koji otimaju automobile i onda traže otkup - izjavio je za sarajevski Avaz njihov izvor iz Tužiteljstva.

I otac mladog Turčina S.K. izjavio je da s pljačkom i otmicom njegova sina ''škaljarci", opasni klan koji djeluje po Europi, nemaju nikakve veze.

- Mi mjesec dana već ne spavamo. Sve će se znati sljedećih dana. Priča je zaista ozbiljna - rekao je on novinaru "Avaza" koji je s njim telefonski razgovarao.

Ne može se reći da je Sarajevo previše iznenadila situacija u kojoj se našao ugostitelj i stariji sin poznatog košarkaša. Već prije je gostovao na stranicama crne kronike, i to kako u BiH, tako i Italiji. Prema njihovom pisanju, on je bio član kriminalne grupe koja je drogu prebacivala na potezu Srbija - BiH - Hrvatska - Italija. Bio je i osuđen u odsutnosti, ali nikada nije odležao ni dana zatvora jer BiH s Italijom nema sporazum o izručenju osuđenih osoba.

Dario Delibašić našao se među ljudima Luke Dacića, "crnogorskog bossa" i "balkanskog kralja kokaina", kako su ga sve mediji nazivali, a koji je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina. Zadatak im je bio prijevoz droge s Balkana preko Trsta dalje u Italiju i na Zapad.

Dacić je 2009. godine bio optužen i u okviru istrage “Flash”, tijekom čijega je četverogodišnjeg trajanja uhićeno 49 osoba te oduzeto 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Dario Delibašić u posljednje vrijeme često je bio tema žutih novina i rubrika, i to zbog braka s TV voditeljicom Tanjom Đurović. Par je krajem prošle godine dobio sina. Iz prethodnih brakova ona ima dvoje, a Dario jedno dijete. Tom prilikom bili su najavili i skoro vjenčanje, piše Slobodna Dalmacija.

26. travanj 2024 02:48