StoryEditorOCM
ForumVIDEO: TUGA, SUZE, JECAJI I MOLITVA

Građani Blata blokirali promet i položili lampaše na mjesto gdje je sinoć stradala njihova mlada sugrađanka

Piše Matija Boltižar / JL
24. svibnja 2019. - 23:25
prosvjed

Tristotinjak ljudi, stanovnika zagrebačkog naselja Blato okupilo se na mirnom prosvjedu na ulazu u Blato. Okupili su se i stari i mladi, a bilo je i djece.

VOZAČ BMW-a KOJI JE PROUZROČIO SMRT DJEVOJČICE BIO JE POD UTJECAJEM ALKOHOLA Shrvani otac: 'Uzeo mi je dijete, neće proći tako lako'

Prosvjednici su prvo blokirali promet i na cestu stavili lampaše. Zatim su u tišini i molitvi proveli sljedećih desetak minuta. Okupljeni su sve pratili s tugom i suzama u očima, a zatim su poveli mirnu šetnju od ulaza do mjesta nesreće, gdje su položili lampaše.

Organizatorica prosvjeda Ana Bačura Vračević ispričala je kako su stanovnici Blata ovim prosvjedom htjeli upozoriti na nedovoljnu sigurnost u Blatu. Dodala je da se nada da će nadležne institucije napokon obaviti svoj posao i spriječiti da se ponovno događaju ovakve tragedije.

Komentirala je i postavljanje ležećih policajaca na cestu samo dan nakon kobne nesreće.

'To je kao šamar roditeljima, da su samo dan poslije postavili to na mjestu gdje je poginula djevojčica', rekla je.

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila oko 21 sat na Karlovačkoj cesti u zagrebačkom naselju Blato, život je izgubila šestogodišnja djevojčica. Na nju je nmaletio BMW krapinskih registarskih oznaka, i to nadomak kuće u kojoj je živjela. Kako doznajemo, curica je s tatom prelazila cestu preko zebre, a nedugo nakon naleta BMW-a, koji je dojurio iz zavoja, do mjesta tragedije dotrčala je i majka stradalog djeteta. 33-godišnjaku je izmjereno 0,34 promila alkohola u krvi.

FOTOGALERIJA: Mirni prosvjed u Blatu

Zagreb, 240519.
Blato.
Stanovnici zagrebackog naselja Blato okupili su se na mirnom prosvjedu povodom prometne nesrece u kojoj je zivot izgubila 7-godisnja djevojcica.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ogorčeni stanari Karlovačke ceste s kojima smo pričali nakon tragedije uprli su prstom u prometne stručnjake koji su "kumovali" sigurnosti prometa na navedenoj dionici.

Samo dan nakon tragične prometne nesreće, gradske vlasti su krenule s postavljanjem ležećih policajca. Postavljeni su točno na mjestu gdje se dogodila nesreća na Karlovačkoj cesti, pored kućnog broja 62 te malo dalje od kućnog broja 58a. Nije još poznato tko je naredio postavljanje uspornika, no poznato je da su stanovnici već mjesecima tražili da se na neki način regulira promet na toj cesti. Naime, na Karlovačkoj cesti je prije bilo čak osam uspornika prometa, no oni su svi uklonjeni prije pet godina kada je rekonstruirana cesta. Nakon toga su se građani zalagali za njihovo vraćanje, no ništa nije po tom pitanju realizirano.

18. travanj 2024 05:36