StoryEditorOCM
ForumZGRADA U KOJOJ SU OPLJAČKALI PERIŠIĆA IZGLEDA FASCINANTNO IZVANA, A STANOVI SU LUKSUZNI DA BOLI GLAVA

Zavirite u unutrašnjost, evo i cifre koje se spominju za elitni kvadrat

Piše PSD
15. lipnja 2019. - 10:30
Bez naslova

"Bosco verticale", u prijevodu "okomita šuma" ime je zgrade u kojoj stanuje Ivan Perišić, riječ je o njegovu domu u Milanu. Nogometaš je danas napunio stupce zaista nesretnom viješću, budući da ga je upravo u spomenutom prostoru opljačkao nepoznati počinitelj, no i nemili je događaj pao u drugi plan pored fascinantnog prizora zgrade, najpoznatije "zelene" građevine na svijetu.

Opljačkan Ivan Perišić: iz luksuznog stana u Milanu lopov mu je odnio skupocjene satove vrijedne 80 tisuća eura; Cijela priča ima niz čudnih detalja...

I samo ime ukazuje na to da se radi o uistinu elitnoj građevini, štoviše, sama činjenica što zgrada uopće ima ime potvrđuje to. Izgleda baš poput vertikalne šume, budući da su na balkonima zasađene na tisuće biljaka - cilj arhitekata Boeri studija bio je projektirati građevinu "zaštićenu" izvana zelenom površinom koja pomaže stanarima da se drže podalje buke, prašine i vrućih temperatura. 

Elitni kompleks čine dvije zgrade. Domaći reprezentativac Perišić stanuje u onoj višoj, visokoj čak 111 metara, na 19. katu. Ukupno je u kompleksu zasađeno 11 tisuća biljaka i 500-tinjak grmova, a izgled podsjeća na pravu pravcatu šumu. Zgrade su samoodržive, a svi energiju dobivaju iz solarnih panela.

Kako se radi o jednoj od najluksuznijih zona za stanovanje ne samo u Milanu, već u čitavoj Italiji, stanovanje u jednoj od ove dvije zgrade prilično je "papreno" - stan od 200tinjak kvadrata prodaje se za nešto malo više od dva milijuna eura. Oni koji si pak ne mogu priuštiti stanovanje u luksuznoj unutrašnjosti elitne "šume" s oduševljenjem fotografiraju prizore i objavljuju na društvenim mrežama.

Misteriozna pljačka koja je našemu nogometašu odnijela tri skupocijena sata, vrijedna oko 80 tisuća eura, a ostavila netaknutim novac i ostale vrijednosti, zasigurno neće umanjiti popularnost bogatašima dostupne šumovite zgrade. Policija bi uskoro trebala rasvjetliti slučaj, a dotad se samo možemo diviti ovoj zelenoj oazi koju mnogi nazivaju i arhitektonskim čudom. 

 

25. travanj 2024 04:25