StoryEditorOCM
ForumOVO SU FOTOGRAFIJE ZBOG KOJIH BI KUŠEVIĆU TREBALO BITI NEUGODNO

Luksuznijeg 'kokošinjca' od njegovog nema na cijelom svijetu

Piše Slobodna Dalmacija
22. lipnja 2019. - 22:45
Kuščević kuća

Nesuđeni uzgajivač kokoši Lovro Kuščević u komentarima na prošlotjedne afere izjavljivao je svašta, a Slobodna Dalmacija u posjedu je fotografija koje bi - da mogu pričati - tvrdile suprotno.

Nakon što je portal "Telegram" otkrio veliku priču o vili s bazenom u Nerežišćima, koju ministar uprave "renta" turistima, a da objekt nije uknjižio u katastar, čime je (tvrdi struka) izbjegao plaćanje raznih nameta državi, Bračanin je izjavio: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju".

Za N1 je kazao da tu kuću "ima od 2005. godine" i da ju je "imao prije nego što je postao načelnik".

Fotografija koju je zaprimila Slobodna Dalmacija, snimljena koncem 2009. godine, prikazuje - gotovo ništa na tom mjestu. Betonski zid i stupići uz cestu. Malo betona, ali ni traga višekatnici, velebnom zdanju s bazenom za koje Kuščević novinarima, javno, tvrdi da je četiri godine ranije postojalo.

Čitatelj Slobodne Dalmacije
 

Koke s pet zvjezdica

Druga kuća, odnosno "štala", kako joj tepa ministar, smještena dvadesetak metara nasuprot vile s bazenom, također je uknjižena u katastru kao pašnjak i cesta.

Ondje je, kaže, namjeravao stalno držati "kokoši sorte hrvatica", ali je, što ćete, Općinsko vijeće kojemu je ministrov otac predsjednik, u vrijeme kad je Lovro Kuščević bio načelnik, odlučilo da se sve štale mogu prenamijeniti u stambene objekte.

Predivna jednokatnica, obložena bračkim kamenom, dekorirana kolosalnim stupovima, urednih prozora, s nadstrešnicom za parkiranje kokošjih automobila, okružena kaskadnim vrtovima koji samo čekaju prve nasade vinove loze.

Čitatelj Slobodne Dalmacije
 

Ministar je zaista pazio da ljubljenim kokama ništa ne manjka. Iz njegova Ureda je, vezano za luksuznu štalu, stiglo priopćenje medijima:

"Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt - štala u Nerežišćima - izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za nju ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi."

Ne navode konkretno godinu kad je to ministar držao kokoši i gradio elitni kokošinjac, ali portal "Telegram" od institucija je dobio odgovor da su Kuščeviću "u listopadu 2011. godine izdali odobrenje za građenje objekta od 77 četvornih metara, a u siječnju 2016. i uporabnu dozvolu".

Šogorovo živo vapno

Fotografija tog zemljišta koju posjeduje Slobodna Dalmacija, a datirana je 2009. godine, prikazuje ozbiljne iskope i građevinski stroj.

U to je vrijeme ondje građena i nadstrešnica koja, kako je izvijestio "Telegram", "izlazi iz dozvoljenih gabarita". Na velikoj parceli gdje je sada "štala", 2009. godine bili su građevinski strojevi, a 2011. godine ministar je dobio odobrenje za njezino građenje.

Zanimljiv je i objekt u uvali Grška, za koji je portal "Index" pisao da u papirima pripada Ivici Žuviću, bratu ministrove supruge, i da je izgrađen na mjestu stare vapnenice.

Čitatelj Slobodne Dalmacije
 

Sudeći po fotografijama s društvenih mreža ministra, to je oaza mira u kojoj provodi vikende i praznike.

Fotografije koje je dobila Slobodna Dalmacija, zabilježene 2012. godine, prikazuju drveni kontejner obložen nekakvom ceradom. Na tom mjestu su danas dva prekrasna objekta.

 
23. travanj 2024 20:02