StoryEditorOCM
ForumVIDEO, FOTO: POTENCIJALNO OPASNO VRIJEME U VEĆEM DIJELU HRVATSKE

Tuča pogodila Zagorje, obilna kiša pada u Zagrebu, moguće su i pijavice

Piše Jutarnji.hr/ Zadarski.hr
22. lipnja 2019. - 23:45
Nevrijeme Sisak i Zagreb

Državni hidrometeorološki zavod u subotu je izdao narančasto upozorenje za veći dio Hrvatske - riječku, karlovačku, zagrebačku i osječku regiju.

Na spomenutim područjima očekuju se veće količine oborina u kraćem vremenu, tj. izraženiji pljuskovi s grmljavinom i mogućom tučom.

I na Facebook stranici Severe Weather Europe objavili su kako su na sjeveru Italije, u Sloveniji i Hrvatskoj u subotu poslijepodne i navečer mogući tuča, jaki i opasni vjetrovi, obilne padaline, ali i pijavice.

Portal Zagorje.com javlja kako je nevrijeme već stiglo u Zagorje. Tuča je nešto prije 15 sati padala u Kumrovcu, na tuheljskom području, u Gornjem Jesenju, Dukovcu, Gregurovcu, Kostelu, Krapini...

Nevrijeme se pola sata kasnije obrušilo i na Zagreb u kojem je kiša doslovno lijevala duže od pola sata, zbog čega je i podvožnjak u Miramarskoj ulici bio pun vode.

Unatrag sat vremena zagrebački vatrogasci primili su 20-ak poziva u pomoć građana. Od 16 sati pa do 16.45 intervenirali su dva puta u zagrebačkom Rudešu, tri su odradili intervencije na Trešnjevci te po nekoliko na Ljubljanici, Volovčici, Novom Zagrebu, Gornjem Gradu....

Uglavnom su pozivi bili zbog posljedica nevremena koje je poharalo metropolu. Najdramatičnije je, međutim, bilo u Novom Retkovcu gdje je oko 16.10 izbio požar na obiteljskoj kući. Pretpostavlja se da je od udara groma, no okolnosti izbijanja požara će se utvrditi policijski očevidom.

FOTOGALERIJA: Pljusak u Zagrebu

Snažno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom, obilnom kišom i mjestimičnom tučom, zahvatilo je u subotu popodne Sisak i širu sisačku okolicu.

Ima štete na električnim vodovima, krovovima, vjetar je porušio mnoštvo drveća i zakrčio prometnice, kako u središtu Siska, tako i u naseljima Dužica i Žažina uz cestu od Siska prema Zagrebu.

U samom Sisku, gradski podvožnjaci su pod vodom, a u onom na križanju Fistrovićeve i Kukuljevićeve ostao je zarobljen osobni automobil. Vatrogasci i komunalci su imali bezbroj intervencija, od micanja drveća s prometnica do ispumpavanja vode iz podrumskih prostorija.

19. travanj 2024 01:39