StoryEditorOCM
ForumHNS-ovi MINISTRI PRESKAČU DANAŠNJU SJEDNICU VLADE

U Banske dvore među prvima stigao Kuščević: "Ostajem ministar dokad odluči šef Vlade, ja, Štromar"

Piše Jutarnji.hr/ Zadarski.hr
4. srpnja 2019. - 10:39
vlada26-230519

Sjednica Vlade Republike Hrvatske održava se danas već od 8 sati ujutro. Ministri iz kvote HNS-a nisu došli već su u Banske dvore stigli resorni državni tajnici.

Naime, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je na službenom putu u Finskoj, a potpredsjednik Vlade Predrag Štromar je mislio da će sjednica biti u srijedu pa je nešto drugo isplanirao, tvrde neki naši sugovornici. Pokušali smo ga kontaktirati, ali nije se javljao ne telefonske pozive.

Premijer Andrej Plenković u uvodu sjednice Vlade nije spomenuo svoje koalicijske partnere niti aferu koja je uzdrmala Banske dvore.

Među prvima je u Vladu stigao upravo Lovro Kuščević.

Na pitanje dokad ostaje ministar, rekao je:

- Dokad predsjednik Vlade odluči, ja, Štromar...

Podsjetimo, jučer navečer je, zbog slučaja ministra uprave Lovre Kuščevića, održan sastanak užeg vodstva HDZ-a, nakon kojega je predsjednik te stranke, premijer Andrej Plenković poručio da Kuščević ostaje ministar te je najavio razgovor s HNS-om za sljedeći tjedan.

- Tko god se služi ucjenom i ultimatumom, a član je vladajuće koalicije, to je za ozbiljnu analizu, poručio je jutros ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Državni tajnik pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić (HNS) izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako se nada da unatoč sukobima oko ministra uprave Lovre Kuščevića reforma obrazovanja nije ugrožena, jer ako jest Hrvatska onda nema budućnosti.

25. travanj 2024 02:48