StoryEditorOCM
ForumTKO JE TKO MEĐU UHIĆENIMA

Bivši policajac i jedan od najdugovječnijih "dečki s Knežije", kick-boksač s kojim su specijalci svojedobno "pomeli pod"..

Piše Jutarnji.hr
6. srpnja 2019. - 10:39
collage copy

Senior, jedan od najdugovječnijih “dečki s Knežije”, 58-godišnji Đorđe Đoko Vuletić opet će u Remetinec. Iako je bio među najzvučnijim imenima u petak spektakularno uhićene skupine, u kriminalnom miljeu taj bivši policajac, koji je radio u policiji do 1993. godine, nakon čega je prešao na drugu stranu zakona, nikad se u hijerarhiji krim-miljea nije izdignuo iznad posredničkih i logističkih usluga, piše Jutarnji.hr.

Preživio je i suđenje za “zločinačku” u dvorani remetinečkog zatvora, višestruka pritvaranja i spektakularna uhićenja. Posljednje veliko Vuletićevo uhićenje bilo je kad su ga, kao i Gorana Vidovića, uhvatili u akciji “Šok 3” 23. prosinca 2010. godine zbog napada na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša i vlasnika Industrogradnje Josipa Galinca. U pripremi tog napada bio je logističar koji je pratio kretanje žrtava te je bio neposredno blizu mjesta napada. Vuletić je izdržao šestomjesečni pritvor i iz zatvora izišao bez optužnice.

Konzumenti droge

Posljednjih godina se u kriminalnim i policijskim kuloarima Vuletića, ali i Gorana Vidovića, Tomislava Sablju i Josipa Nikića dovodilo u kontekst dilanja marihuane i kokaina, a neki od njih su znani ne samo kao dileri, već i kao konzumenti droge.

Tomislav Sabljo

Senioru Vuletiću remetinečki će zatvor pasti sigurno teže nego ostalima iz knežijske mlađe garde.

Zna on da, kad je riječ o nalogodavcima koje često oslovljava sa “šefe”, na što se njima diže “kosa na glavi” i na što dobiva žestoke prijekore, mora držati jezik za zubima. Za njega je najteže iskušenje bilo tijekom suđenja “zločinačkoj”, kad je pokajnik Tomislav Marinac ispričao da su Vuletićevu najboljem prijatelju Saši Rakaru protutenkovsku minu pod kuću podmetnuli upravo Vuletićevi suoptuženici iz knežijske grupe. Bio je u predinfarktnom stanju, pozlilo mu je, bio je na rubu da i on “pukne” i postane pokajnik, ali se nakon pauze smirio i zadržao jezik za zubima.

Facebook

Josip Nikić

Četrdesetdvogodišnji Tomislav Sabljo vrlo je brzo od uličnog dilera uzletio na stepenici knežijskog kriminalnog miljea. Prema obavještajno-kriminalističkim podacima, Sabljo je uspješno “riješio” nekoliko pošiljaka marihuane i kokaina u suradnji s kriminalnim miljeom iz Crne Gore. Sabljo, koji je korpulentan i fizički jak, na ruci ima istetovirane lisice i ne skriva da je “žestoki dečko”. Svojevremeno se hvalio kako je potrošio tisuće eura na organizaciju svadbe svog brata, a osim brzih i skupih auta vozi i motore. U odnosu na ono za što ga se sada tereti, 300 grama kokaina, s koliko je pao 2005. godine i što je odslužio, je dječja igra. S Vuletićem ga dijeli i zajednička krađa Hyundaija Getza 20. rujna 2016. godine na Knežiji.

Kick-boksačem pomeli pod

Goran Vidović, 38-godišnji bivši kick-boksač sljedeći je na listi uhićenih, a poznat je po tome što je također bio “dignut” u akciji “Šok 3”. S njime su “specijalci” doslovce pomeli pod u kafiću Meandar na Knežiji, koji je jedno vrijeme i vodio. Vidović, koji je bio također osumnjičen za premlaćivanje novinara Jutarnjeg lista, proveo je u pritvoru šest mjeseci, a nakon izlaska na slobodu i on je bio dio nove knežijske ekipe koja se bavila krijumčarenjem droge. Vidović je “pao” i krajem rujna prošle godine s čak 52 kilograma marihuane, čija je ulična vrijednost 3,5 milijuna kuna. Drogu je zaplijenila zadarska policija na autocesti u blizini odmorišta Nadin.

zagreb,060905
djordje vuletic, opcinski sud
foto:ranko suvar
-crn-

Ranko Suvar / CROPIX

Đorđe Vuletić

Cvjetni vrhovi marihuane bili su spremljeni u dvije platnene putne torbe, a pronađeni su na zadnjem sjedištu automobila marke Opel Astra zagrebačkih oznaka koji je Vidović vozio. Osim toga, u mobitelu su mu našli niz poruka s jednom saborskom zastupnicom.

Josip Nikić 37-godišnji je sin bivšeg šefa policije u Bjelovaru, a najpoznatiji je zbog toga što se u listopadu 2012. godine u stanu na Jaruščici predozirala 20-godišnja Zagrepčanka T. D. Djevojci je, naime, pozlilo na tulumu u Nikićevu stanu, na kojem je među ostalima bila i njegova supruga, starleta Matea Hohnjec sa sestrom Stefany Hohnjec.

Nikić otprije ima kriminalni dosje i proveo je sedam godina u zatvoru zbog tri pokušaja ubojstva.

Prvi put je ispred jednog lokala u Bjelovaru pucao u muškarca koji je vrijeđao njegova prijatelja, drugi put je u sličnom okršaju “branio svoju čast”, pa je jednog mladića sedam puta ubo nožem, a treći put je prilikom pokušaja bijega iz zatvora u Lepoglavi istukao zatvorskog čuvara.

Josip Devčić poznatiji je redar s Trešnjevke, a Siniša Žalac evidentiran je zbog razbojstava. Jedan od uhićenih je i odvjetnik Tomislava Sablje i Josipa Nikića.

23. ožujak 2024 10:32