PROSTITUCIJA U DRŽAVNOM STANU NA TRGU BANA JELAČIĆA?! Službenici iz ministarstva provalili pa pronašli seksualna pomagala i intimno rublje

PROSTITUCIJA U DRŽAVNOM STANU NA TRGU BANA JELAČIĆA?!

Prostor u vlasništvu države u samom centru Zagrebu služio je za prostituciju, doznaje HRT.

Riječ je o golemom stanu na trećem katu adrese Trg bana Jelačića 1, kojim se godinama besplatno koristila jedna osoba. U stan se u srijedu moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje.

- Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama djelatnostima. Očito je riječ o prostituciji - kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević zaHRT.

U stanu su pronađena seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića, cigarete. Ministar državne imovine Goran Marić poručuje da ga ovakva otkrića ne iznenađuju, ali sad, poručuje, ovako više neće moći.

- Da je praksa otimanja gotova, da postoji odgovornost prema državnoj imovini i da se ona ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa, kazao je Marić.

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna.

- Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost, kako svi znamo, još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima - dodaje Volarević.

U ministarstvu poručuju - reda mora biti i otkad se on uvodi država samo od iznajmljivanja stanova zaradi više od 100 milijuna kuna na godinu.

Naslovnica Forum