PRESUDA ZA NESREĆU KOJA JE ZGROZILA HRVATSKU Bivša djelatnica HAC-a osuđena na 10 godina. Na pješačkom je pijana ubila 19-godišnju djevojku

PRESUDA ZA NESREĆU KOJA JE ZGROZILA HRVATSKU

Ivana Tena Gotovac Soldić (39), bivša djelatnica HAC-a koja je pod utjecajem alkohola 23. listopada 2018. godine u blizini splitske bolnice izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 19-godišnja studentica Marija Ćorić osuđena je danas na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno (39) na deset godina zatvora, javlja Slobodna Dalmacija.

Doživotno joj je zabranjeno upravljanje motornim vozilima te mora platiti 28.407 kuna za troškove suđenja.

"Vi se niste smjeli nalaziti u autu. Imali ste zabranu upravljanja. I vi sjedate u auto, prolazite kroz crveno i udarate pješakinju. Sankcija od 10 godina je primjerena. U kaznu će biti uračunato vrijeme provedeno u zatvoru", izjavio je sudac Dinko Mešin.

Sudac je na izricanju presude iznio i olakotne okolnosti: priznala je krivnju u dijelu optužnice, majka je dvoje djece te ranije nije kazneno kažnjavana.

Oslobođena je druge točke optužbe po kojoj je pobjegla s mjesta nesreće bez pružanja pomoći nesretnoj studentici.

Ivana Tena Gotovac Soldić presudu je primila hladno i bez emocija, javlja na Twitteru reporter Nove TV Mario Jurič.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo je Ivanu Tenu Gotovac Soldić da je pod utjecajem alkohola vozila Audi A3.

Mario Jurič@JuricNovaTV

Ivana Tena Gotovac Soldić presudu je primila hladno i bez emocija. @DNEVNIKhr

Twitter Ads information and privacy

See Mario Jurič's other Tweets

 

Oko 21,30 sati na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti u Splitu naletjela je na nesretnu studenticu dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo za vozače.

Split, 080719. Zupanijski sud Split.
Rasprava protiv optuzene Ivane Tene Gotovac Soldic koja je u listopadu prosle godine usmrtila pjesakinju.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

 

Djevojku je udarila prednjim bočnim dijelom automobila i odbacila je na travu, nakon čega se dala u bijeg, navodi optužnica. Studentica je poginula na mjestu nesreće. Vještačenjem je utvrđeno kako je optužena vozila Audi 70 kilometara na sat.

 

 

 

Naslovnica Forum