StoryEditorOCM
ForumUBOJICA IZ ĐAKOVA SMIJAO SE DOK SU GA PRIVODILI NA SUD

Ranjeni muškaraci dalje je u komi; Otkriven mogući motiv za stravičan zločin, mislio je da mu žele smjestiti?

Piše Jutarnji.hr
11. srpnja 2019. - 16:59
11

Andrija Drežnjak, osumnjičeni za ubojstvo socijalne radnice iz Đakova Blaženke Poplašen, priveden je u 10:40 sati na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Drežnjak je dovezen policijskim automobilom nakon čega ga je primio zamjenik županijskog državnog odvjetnika koji će ga saslušati. Nakon saslušanja, oko 14.25 sati Andrija Drežnjak priveden je istražnom sucu na Županijski sud u Osijeku, a dok su ga policajci dovodili ubojica se smijao, javlja Jutarnji list.

Poznavajući uobičajenu proceduru, osumnjičenik će dobiti kaznenu prijavu zbog sumnje u teško ubojstvo te još jedan pokušaj teškog ubojstva.

ŽDO će kasnije sigurno za njega tražiti i određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega te opasnosti od ponavljanja djela.

Kad je riječ o teško ranjenom pravniku Centra za socijalnu skrb u Đakovu, kojem je Drežnjak također pucao pištoljem u glavu, njegovo stanje je i dalje kritično i još uvijek je u stanju kome u KBC-u Osijek.

 

Nesretna socijalna radnica bit će pokopana danas u 16 sati na mjesnom groblju u Selcima Đakovačkim gdje je i živjela od svoga rođenja, a za 13 sati najavljena je komemoracija u spomen na nju u organizaciji Centra za socijalnu skrb.

Kako se neslužbeno nagađa, motiv za ovaj strašan zločin bi se mogao tražiti u nedavno potpisanom darovnom ugovoru, kojim je otac Andriji poklonio kuću u kojoj su zajedno živjeli.

Naime, Andrija, kao osoba pod skrbništvom, nije mogao samostalno potpisati darovni ugovor, nego je to umjesto njega trebala učiniti skrbnica, ubijena socijalna radnica. Sukladno zakonu, prije potpisivanja ugovora pravnik Centra - a radilo se upravo o pravniku kojeg je Andrija teško ranio - trebao je provjeriti je li nekretnina opterećena dugovima, kako bi bili sigurni da dar neće zapravo biti na štetu korisnika.

Pravnik je bio u Gruntovnici i provjerio česticu. Sve je bilo u redu. Skrbnica je potpisala ugovor i nekretnina je postala Andrijino vlasništvo, ali njome nije mogao raspolagati bez uplitanja Centra.

Skrbničin potpis bio je na ugovoru. Pravnik je bio u Gruntovnici i raspitivao se o njegovoj čestici. Sve je to, kažu neslužbeni izvori, Andriji postalo sumnjivo, a navodno je iz najbliže okoline primao signale da mu pravnik i skrbnica zapravo žele uzeti kuću. Je li ga to potaknulo na krvavi pohod, policija će tek utvrditi.

25. travanj 2024 12:58