StoryEditorOCM
ForumVIDEO, FOTO: "KO DA VODE PREDSJEDNIKA"

Okrutni ubojica iz Đakova osmjehivao se pri dolasku na sud, pokopana ubijena socijalna radnica

11. srpnja 2019. - 19:27
Đakovo pogreb i ubojica

 

“Ko da vode predsjednika”, osmjehujući se izgovorio je okrutni ubojica Andrija Drežnjak (61), komentirajući brojne fotoaparate i kamere koje su snimale njegovo privođenje u četvrtak malo prije 14.30 sati na Županijski sud u Osijeku, gdje će mu sudac istrage nešto kasnije odrediti istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i ponavljanja djela - javlja Jutarnji.hr.

Takav je zahtjev uputilo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku temeljem kaznene prijave zbog teškog ubojstva socijalne radnice i pokušaja teškog ubojstva pravnika. Dok su njezina ubojicu privodili na sud, obitelj, rodbina, prijatelji i suradnici ubijene Blaženke Poplašen pripremali su se za Blaženkin posljednji ispraćaj na mjesnom groblju u Selcima Đakovačkim, u kojem je provela cijeli život.

Prethodno je u Đakovu održana i komemoracija u spomen na nju, a zbog koje su u ovaj slavonski grad pristigli socijalni radnici iz cijele Hrvatske. S tugom na licima i neskrivenim suzama oprostili su se od nje, uz govore ravnateljice Centra Dubravke Petrović i nekoliko kolegica koje su o Blaženki imale samo riječi hvale. Ukazali su i na velike probleme s kojima se svakodnevno susreću: i jučer je ravnateljica medijima potvrdila da je jedna njihova djelatnica prijavila prijetnju koju joj je putem Facebooka uputio jedan korisnik centra u kojemu je prije radila. Slučaj je prijavljen policiji.

Kasnije poslijepodne Blaženka Poplašen pokopana je na groblju u Selcima Đakovačkim, a na pogrebu su bili i ministrica Nada Murganić i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

FOTOGALERIJA: Pogreb ubijene socijalne radnice Blaženke Poplašen

Selci Djakovacki, 110719.
Pogreb ubijene socijalne radnice Blazenke Poplasen.
Foto: Vlado Kos / CROPIX

 

Blaženka Poplašen, podsjetimo, bila je ubojičina skrbnica od 2002., kada mu je oduzeta poslovna sposobnost. Drežnjak je navodno svoj bijes usmjerio prema njoj i mladom 35-godišnjem pravniku Ivanu Paviću čiji život još visi o koncu, zbog kuće koju mu je poklonio otac. Darovni ugovor potpisala je skrbnica, a Drežnjaka su navodno uvjeravali da mu na taj način želi uzeti kuću. Drežnjak je prijepodne ispitan u ŽDO-u Osijek iz kojeg su izvijestili da je ubojstvo izvršeno na “podmukao način”, no detalje saslušanja nismo doznali.

 

U Đakovu se mnogo pričalo o suspenziji načelnika PP Đakovo Rudolfa Kolarića i policajca S. M. te pokretanju disciplinskog postupka protiv još dvojice policajaca jer nisu pravodobno i u skladu s pravilima struke reagirali na prijavu koju im je 17. svibnja 2019. poslao CZSS Đakovo. U njoj su ih upozorili da su Drežnjak i njegov 95-godišnji otac, također štićenik centra, postali agresivni te da pokušavaju nabaviti oružje. Provjerom je ustanovljeno da ubijena nije u petak poslala policiji novi mail, kao što se spekuliralo.

19. travanj 2024 18:35