StoryEditorOCM
ForumGORAN MARIĆ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU

'Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj'

Piše Goran Penić / Jutarnji list
15. srpnja 2019. - 14:35
maric_vlada2-060719

Goran Marić podnio je nepozivu ostavku. Napravio je to na zanimljiv način - potpisao je ugovor o darivanju zemljišta u Novom Vinodolskom, zaradio aplauz prisutnih i na kraju javno obznanio:

JUTARNJI DOZNAJE: I GORAN MARIĆ PRED SMJENOM? Ministar državne imovine na izlaznim je vratima Banskih dvora

- Ovo je moj zadnji ugovor!

Ono što se nagađalo tokom cijelog jutra, dobilo je potvrdu malo iza podneva.

- Danas sam podnio neopozivu ostavku i aktivirao svoj mandat u Saboru.

Marić se, Jutarnji doznaje, prošle subote sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima, prije nego je predsjednik HDZ-a i šef Vlade išao u Dalmaciju, a na sastanku je navodno dogovoreno da sam podnese ostavku. Neki izvori kažu da je i sam Marić rekao kako mu je teško izdržati medijski pritisak i da će podnijeti ostavku.

Te navode je Marić potvrdio i danas.

- Niti jedan dan nisam proveo u mirnim uvjetima. Medijska orkestracija prioritetnija je u odnosu na ozbiljan posao i oživljavanje državne imovine.Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj.

Novinare je zanimalo tko mu to točno smješta i jesu li ga kontaktirali iz USKOK-a, ali Marić više nije bio zainteresiran za rasprave.

- SVe sam objasnio. Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel Ministarstvu.

Ova odluka i nije toliko iznenađenje budući da se u medijima već neko vrijeme spekuliralo da će Marić biti jedan od ministara koji će u sklopu rekonstrukcije Vlade napustiti Banske dvore, o čemu je pisao Jutarnji list.

Uz Marića se zadnjih tjedana veže nekoliko poslova koji su podigli sumnju u postojanje sukoba interesa. Tako je Jutarnji list prošlog tjedna otkrio da je Marić odlučio u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefomŽeljkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 milijuna kuna.

19. travanj 2024 10:28