MALOLJETNI MOTOCIKLIST PREGAZIO POLICAJČEVU KĆER Od siline udarca curica odletjela 50 m, druga djevojka se bori za život, svjedoci opisali scene užasa

MALOLJETNI MOTOCIKLIST PREGAZIO POLICAJČEVU KĆER

Neopisiva tuga zavladala je Pelješcem, točnije Orebićem gdje je u srijedu pola sata prije ponoći neodgovorni 17-godišnji vozač motocikla sa svježom vozačkom dozvolom ugasio život 15-godišnje curice.

Tragedija koja je zavila cijelo mjesto u crno dogodila se, prema izjavama svjedoka, na zebri Ulice bana Josipa Jelačića kada je kći policajca s dvije prijateljice pokušavala prijeći cestu. No, u sekundi se stvorio vozač na, kako neslužbeno doznajemo, motociklu Ktm Duke 390, koji je prije nekoliko mjeseci stavio u oglas s naznakon da je “motor nov, star mjesec dana” te da ga prodaje jer mu “ne leži”.

U kobnom trenutku društvo na motoru pravila mu je 18-godišnja prijateljica, koja je nakon stravičnog naleta s ozljedama opasnima po život helikopterom prebačena u splitsku bolnicu.

Malenoj srednjoškolki, koja je odletjela gotovo 50 metara, nije bilo spasa.

- Pretužno je bilo gledati prizor očajnih roditelja poginule djevojčice uz tijelo prekriveno lancunom. Otac je plakao kao kišna godina, čak je u jednom trenutku, ne bi li pred suprugom ostao jak, otrčao u obližnji toalet. A majka kao majka, pozlilo joj je pa je intervenirala Hitna.

Dali su joj injekciju te je neprekidno ponavljala: ‘Vratit će se ona sada. Ona samo kasni iz izlaska, boji se vratiti kući jer kasni’. Srce mi se kidalo i oka nisam sklopila nakon svega. Vjerujte mi, bilo je samo pitanje vremena kada će netko na ovoj cesti poginuti jer se tu svi voze kao divljaci - ispričala je za Jutarnji mještanka Orebića.

U mjestu je, dodaje, bio koncert koji se otegnuo, a na kojem je bila 15-godišnjakinja s prijateljicama. U kobno vrijeme vraćala se kući te je potegnula sve do zebre kako bi sigurno prešla cestu. No, tada je naišao motocikl.

- Taj je mladić nezaustavljiv. Voli brzinu, brdski biciklizam, a bome i motore, i često si zna tepati ‘ja sam brz i vatren’. Tu je noć bio s prijateljima kod pekare, koliko sam čuo. Ostavio je svoj novčanik i mobitel te odlučio provozati prijateljicu do rive. Pri povratku, njegovo vozačko neiskustvo došlo je na naplatu.

Poginula je nedužna djevojčica, a druga je teško ozlijeđena. Po mjestu se priča da mu otac nije htio kupiti motor, ali se majka sažalila i kupila mu ga. A što se poginule curice tiče, još sam pod dojmom. Tek se upisala u srednju školu na Korčuli, a dok je bila u osnovnoj, bila je nagrađivana na županijskog razini. Bila je kći za poželjeti, od pristojnosti i prekrasnog kućnog odgoja do volje za obrazovanjem - otkrio nam je mještanin Orebića.

U međuvremenu PU dubrovačka provodi obradu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije, kao i da se otklone sumnje da je 17-godišnjak doista vozio motor, a ne možda prijateljica.

Naslovnica Forum

Najčitanije

FOTO: NOVI POTRESNI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U SREDIŠTU LABINA Shrvani otac poginulog mladića u suzama: 'Još uvijek mislim da sam sve to sanjao...' UNESREĆENIMA PRVI U POMOĆ PRISKOČIO BIVŠI NOGOMETNI GOLMAN 'Prišao sam mladiću kojemu je bilo najgore, držao ga i ohrabrivao...

Shrvani otac poginulog mladića u suzama: 'Još uvijek mislim da sam sve to sanjao...' UNESREĆENIMA PRVI U POMOĆ PRISKOČIO BIVŠI NOGOMETNI GOLMAN 'Prišao sam mladiću kojemu je bilo najgore, držao ga i ohrabrivao...
Vozačica koja je osobnim automobilom u noći sa subote na nedjelju uletjela u prepuni ugostiteljski objekt u sred...
Shrvani otac poginulog mladića u suzama: 'Još uvijek mislim da sam sve to sanjao...' UNESREĆENIMA PRVI U POMOĆ PRISKOČIO BIVŠI NOGOMETNI GOLMAN 'Prišao sam mladiću kojemu je bilo najgore, držao ga i ohrabrivao...