StoryEditorOCM
ForumSVJEDOK MASAKRA U NOVOM ZAGREBU

Očekivao sam goste, izašao na balkon i začuo pucnjeve, a zatim jauk žene

Piše Dušan Miljuš
2. kolovoza 2019. - 11:30
20190801_235757

 

- Bio sam na balkonu kad sam čuo pucnjeve. Sigurno su bili pištoljski, a onda su se čuli jauci. Ženski. Po zvukovima koji su dopirali činilo mi se kao da dopiru s negdje od Hendrixovog mosta. Minutu kasnije, u 21.21 nazvao sam prijatelja i rekao da sam upravo čuo pucnjavu. Nisam mogao vidjeti nikakve bljeskove od ispaljenih hitaca, ali sam to jasno čuo. Nije bila rafalna paljba - ispričao nam je očevidac pucnjave u kojoj je ubijeno šest osoba, a počinitelj je nakon toga pobjegao.

- Prije toga nisam ništa čuo, ali vriskovi koji su se čuli dopirali su iz ovog dijela kratkog dijela ulice koja izlazi s jedne strane na Remetinečku, a s druge strane na Ulicu Radoslava Cimermana. Na balkon sam izišao jer sam očekivao goste, ali nakon što sam čuo pucnjeve rekao sam im da ne dolaze. Ubrzo je došla policija koja nam je zabranila da prilazimo mjestu zločina - ispričao nam je mladić koji je s balkona slušao kako ubojica puca po ljudima.

 

Naš sugovornik kaže kako nakon toga nije čuo da bi se bilo kakav automobil brzo udaljavao s mjesta zločina. Inače, kuća i zgrade u kojima se dogodio zločin već su prije dosta godina gorjele. Policija nam je zasad samo potvrdila da se dogodilo šesterostruko ubojstvo, da su na terenu i ekipe za očevid, ali i specijalna policija jer je ubojica naoružan i u tijeku je velika policijska akcija potrage za ubojicom.

FOTOGALERIJA: Masakr na Kajzerici

Zagreb, 010819.
Zimmermanova ulica.
Pronadjeno je sest mrtvih tijela na podrucju Kajzerice i u tijeku je velika policijska potjera za ubojicom.
Sumnja se da je zlocin pocinjen vatrenim oruzjem. Na fotografiji: Policija.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

 

S obzirom na izjave očevidaca da se nije čuo automobil nakon zločina moguće je da je ubojica negdje drugdje ostavio automobil, jer je Remetinečka trenutno zatvorena zbog radova na rotoru. Cimermanova ulica je otvorena i njome se može u nekoliko pravaca, ali uglavnom prema Novom Zagrebu.

Ovaj nezapamćeni i dosad najteži zločin u Zagrebu u proteklih više od dva desetljeća policija intenzivno istražuje. Kako se zasad pretpostavlja mogući motiv zločina mogla bi biti ljubomora, ali o tome za sada nema službene potvrde jer je u tijeku intenzivna istraga.

 
20. travanj 2024 00:13