StoryEditorOCM
ForumKOLINDA GRABAR KITAROVIĆ NA OBLJETNICI OLUJE OBJAVILA KANDIDATURU

'I idućih 5 godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica'

Piše JL
5. kolovoza 2019. - 13:16
knin_oluja7-050819

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović danas je na Kninskoj tvrđavi neizravno najavila svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu države.

''Danas sam tu kao predsjednica i namjeravam se i idućih pet godina viđati s vama kao predsjednica'', kazala je predsjednica, navodi Dnevnik.hr.

Nakon predsjednice, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom te da je na predsjednici odluka o tome kada će i službeno objaviti kandidaturu.

Premijer je rekao i da svi ostali kandidati, s obzirom na kandidaturu, mogu slobodno objaviti svoje kandidature, no ''jedna je predsjednica''.

Božinović: Kada predsjednica donese odluku, slijedi joj još samo korak do pobjede

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je u ponedjeljak u Kninu indirektnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, rekavši da kada ona donese odluku i krene u kampanju, onda joj slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je na obilježavanju 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije "Oluja" indirektno najavila ponovnu kandidaturu za predsjednicu izjavivši novinarima: "Danas sam ovdje kao Predsjednica Republike, vidimo se sljedećih pet godina".

"Već sam u više navrata rekao da kada predsjednica donese odluku i krene u kampanju, onda joj slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti", komentirao je Božinović novinarima kandidaturu predsjednice.

Ministar unutarnjih poslova kazao je i da je danas blagdan koji svakom Hrvatu, hrvatskom patrioti puno znači.

"Ovo je blagdan kojim obilježavamo i završetak rata i kojim smo zaokružili proces stvaranja hrvatske države koja, nažalost, nije stvorena bez velikih žrtava i razaranja. Zbog toga je ovo blagdan koji svakom Hrvatu, hrvatskom patrioti znači puno i svi smo na ovaj dan u jednom posebnom raspoloženju", kazao je Božinović.

Hina

23. travanj 2024 10:30