StoryEditorOCM
ForumBANDA IZ SRBIJE UBILA STARCA U ZAGREBU

Sat vremena mlatili muškarca (80) kako bi im otkrio gdje je sakrio novac, od težine ozljeda umro je u bolnici

Piše JL
8. kolovoza 2019. - 15:00
Policija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad tri državljana Republike Srbije u dobi od 48, 31 i  53 godine radi osnovane sumnje da su orobili i premlatili starca (80) u Zagrebu, koji je kasnije od zadobivenih ozljeda preminuo.

Kako javlja PU zagrebačka, kriminalističko istraživanje utvrdilo je da su osumnjičeni početkom ožujka 2019. godine iza ponoći na području Trešnjevke došli u kuću gdje odvojeno, svaki u svom stanu, stanuju dvojica braće (80, 78). Osumnjičeni napadači od ranije su imali informacije, koje su dobili od drugih suspektnih osoba, da stariji brat u stanu skriva veću količinu novaca.

Tom prilikom osumnjičeni 53-godišnjak je, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao u dijelu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata o tome što se događa. Za to vrijeme druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonili i ušli s namjerom da se domognu njegovog novca. Po ulasku u stan zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući.

Unutar jednog sata, od ponoći do jedan ujutro, starca su mlatili i i vezali u želji da pronađu novac. U tome su na kraju i uspjeli, a koji su iznos ukrali još nije poznato.

Odmah potom, njih su se dvojica vratili u prostor gdje ih je čekao treći osumnjičeni koji je cijelo vrijeme zadržavao mlađeg brata napadnutog starca kojeg su upravo pretukli i ostavili u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mjesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca, dok se mlađi brat odmah uputio u stan svog starijeg brata. Pronašao ga je bez svijesti na podu, zavezanog i teško ozlijeđenog zbog čega je odmah pozvao policiju. 

Po dolasku policije na mjesto događaja, ozlijeđeni 80-godišnjak je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u KB Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Početkom lipnja oštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj njezi i pomoći nakon politraume zadobivene prilikom razbojništva, premješten u drugu bolnicu, gdje je krajem lipnja preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom županijskom državnom odvjetništvu. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska druge dvojice osumnjičenih.

 

 

26. travanj 2024 08:46