NEPREPOZNATLJIVO: ATENA U OBLAKU DIMA Požari su u Grčkoj nekontrolirano izbili u četiri regije, s buktinjom izvan kontrole bori se više stotina vatrogasaca!

NEPREPOZNATLJIVO: ATENA U OBLAKU DIMA

Veliki požar ojačan snažnim vjetrovima opustošio je borove šume na grčkom otoku Eubeja i evakuirana su dva sela, a gusti dim nadvio se nad glavnim gradom Atenom, objavili su u utorak vatrogasci.

Požari su nekontrolirano izbili u četiri grčke regije, a vatrogasne postrojbe su u posljednja tri dana gasile njih 182.

Više od 227 vatrogasaca, pet helikoptera i šest kanadera borilo se s plamenom na Eubeji, drugom najvećem grčkom otoku gdje je evakuiran samostan.

Gusti dim prekrio je Atenu, udaljenu 110 kilometara. Evakuirana su sela Kontodespoti i Makrimalli. Grčka televizija objavila je snimke gustog, tamnog dima koji se širi zbog snažnih vjetrova.

Gradonačelnik je rekao za televiziju ERT da su se požari proširili u vrtove domova u Kontodespotiju.

Nema vijesti o stradalima, a slabljenje vjetra očekuje se tijekom večeri.

Požari u Grčkoj česti su ljeti. Vlasti upozoravaju na visok rizik od požara ovog tjedna. Aktivisti za okoliš sve češće požare diljem svijeta smatraju zabrinjavajućim znakom globalnog zatopljenja.

Prošle godine je u požarima poginulo 100 ljudi u obalnom gradu Mati blizu Atene. U požarima 2007. stradalo je 65 ljudi, opožarene su tisuće hektara šume i poljoprivrednih zemljišta i ugrožena arheološka nalazišta.

Naslovnica Forum

Najčitanije

JE LI NETKO OD UKUĆANA IPAK POMOGAO SMILJANI Vještaci su se fokusirali na krajnje čudan detalj pronađen u škrinji: Na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene djevojke otkriven je DNK jednog muškarca

Vještaci su se fokusirali na krajnje čudan detalj pronađen u škrinji: Na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene djevojke otkriven je DNK jednog muškarca
Smiljana Srnec (45) dovedena je u četvrtak u pratnji pravosudnih policajaca pred optužno vijeće na Županijs...
Vještaci su se fokusirali na krajnje čudan detalj pronađen u škrinji: Na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene djevojke otkriven je DNK jednog muškarca