U ALPAMA PREMINUO HRVATSKI PLANINAR: Pozlilo mu je za vrijeme izleta s obitelji, umro je unatoč medicinskoj pomoći i pokušajima reanimacije!

U ALPAMA PREMINUO HRVATSKI PLANINAR:

Hrvatski planinar Nikola Kezele, kojemu je pozlilo prilikom uspona na vrh Komno, umro je unatoč pokušaju reanimacije u ponedjeljak tijekom obiteljskog izleta u slovenskim Alpama, potvrdilo je u utorak planinarsko društvo Runolist.

Pripravnik vodič pri Hrvatskom planinarskom savezu i član Planinarskog društva Runolist preminuo je u prijepodnevnim satima u ponedjeljak, rekao je Hini predsjednik tog društva Ante Tonči Buličić.

Pozlilo mu je za vrijeme izleta s obitelji, na putu prema planinarskom domu na vrhu Komno. Preminuo je unatoč medicinskoj pomoći koju mu je pružila ekipa za helikoptersko spašavanje u planinama, te pokušajima reanimacije.

Nakon medicinske intervencije, tijelo mu je prebačeno u Bohinj, dok je članove njegove obitelji do tamo ispratila bohinjska Služba za spašavanje u planinama.

Buličić je potvrdio da je nastradali planinar bio iskusan te da je pri Hrvatskoj planinarskoj službi (HPS) bio vodič pripravnik.

Slovenska policija upozorila je na veliku opasnost od pregrijavanja i dehidracije tijela te iscrpljenosti zbog visokih temperatura i sparine.

Navode i kako tamošnje planine godišnje posjeti više stotina tisuća ljudi, među kojima je i velik broj turista. Nekada zabilježe i više desetaka smrtnih slučajeva godišnje, čemu svjedoči i činjenica da je ovo drugi smrtni slučaj hrvatskog planinara u slovenskim Alpama ovaj mjesec.

Početkom kolovoza prilikom silaska s Triglava poginuo je član planinarskog društva Malačka iz Kaštel Starog, Slaven Sučević.

Put prema planinarskom domu na Komni inače se ne smatra vrlo zahtjevnom rutom iako je prilično vijugava. Ruta do planinarskog doma na vrhu Komne u normalnim okolnostima i za fizički spremne planinare traje oko dva i pol sata.

Naslovnica Forum

Najčitanije

JE LI NETKO OD UKUĆANA IPAK POMOGAO SMILJANI Vještaci su se fokusirali na krajnje čudan detalj pronađen u škrinji: Na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene djevojke otkriven je DNK jednog muškarca

Vještaci su se fokusirali na krajnje čudan detalj pronađen u škrinji: Na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene djevojke otkriven je DNK jednog muškarca
Smiljana Srnec (45) dovedena je u četvrtak u pratnji pravosudnih policajaca pred optužno vijeće na Županijs...
Vještaci su se fokusirali na krajnje čudan detalj pronađen u škrinji: Na najlonkama kojima je bila vezana plastična vreća na glavi ubijene djevojke otkriven je DNK jednog muškarca