StoryEditorOCM
ForumSTRAŠNA TRAGEDIJA HRVATSKE OBITELJI U MAKEDONIJI

Gol pao na 13-godišnju djevojčicu i teško joj ozlijedio glavu, ubrzo je preminula u bolnici

Piše Jutarnji.hr
17. kolovoza 2019. - 11:30
igraliste111 (1)

Trinaestogodišnja djevojčica iz Hrvatske poginula je u srijedu u sjevernomakedonskom gradu Kumanovu kada je na nju na rukometnom terenu pao gol i nanio joj teške ozljede glave, javljaju tamošnji mediji.

Kako javlja makedonski portal Vesnik, tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je u poslijepodnevnim satima 14. kolovoza u bolnicu zaprimljena djevojčica s teškim ozljedama glave. Unatoč naporima liječnika, djevojčici nije bilo spasa i preminula je.

Po nalogu državnog tužitelja, tijelo je predano obitelji, navodi isti izvor.

Zasad je poznato samo da se djevojčica igrala na rukomentom terenu u Ulici Narodne revolucije. U jednom trenutku vješala se po nestabilnom golu te je pala na tlo, a za njom je pao i gol te ju je stativa udarila u područje sljepoočnice, uslijed čega je zadobila smrtonosne ozljede.

Inače, obitelj tragično stradale djevojčice privremeno je na boravku u Makedoniji u sklopu hrvatske katoličke misije.

Tragediju je za 24sata potvrdio i skopski katedralni svećenik don Davor Topić.

- Bila je veselo i zaigrano dijete. Vješala se po golu iza sportske dvorane Sokolana, koji nije bio učvršćen, i u jednom trenutku je pala jer je gol bio nestabilan. Pao je na nju i stativa ju je, dijelom koji ima željezne nabore za stavljanje mreže, udarila u sljepoočnicu. Hitna pomoć je došla zaista vrlo brzo, u nekih četiri minute. Prevezli su je u bolnicu, no tad je izdahnula - rekao je svećenik.

Portal Fokus navodi kako je ovo drugi sličan slučaj u samo dvije godine i podsjeća da je u skpskom naselju Saraj padajući gol na mjestu usmrtio 19-godišnjeg mladića. Makedonci se godinama žale na loše uvjete na igralištima koja su stara, zapuštena i neodržavana. Procjenjuje se da je svako treće igralište u toj zemlji nesigurno i potencijalno opasno.

 
26. travanj 2024 15:59