StoryEditorOCM
ForumBANDIĆEVA GLASNOGOVORNICA DALA OSTAVKU

Izdržala je duže od svih prethodnica, prekipjelo joj kada se šef obrušio na nju pred novinarima? Pogledajte neugodnu situaciju

Piše ABK/ Slobodna Dalmacija
8. rujna 2019. - 13:15
Dajana-Antonija-Bebek-1-IZ

Nakon četiri godine rada za zagrebačkog gradonačelnika, glasnogovornica Milana Bandića, nekadašnja novinarka HRT-a Dajana Antonija Bebek, podnijela je ostavku.

Bebek je prvo HRT zamijenila mjestom glasnogovornice HDZ-a, a potom je tadašnju ekipu Tomislava Karamarka, 2015. godine zamijenila Milanom Bandićem.

Sve dosadašnje Bandićeve glasnogovornice bile su žene, a prije Dajane Bebek, taj su posao radile Silva Pavić Stazić, Vesna Kiprijanovska, Iva Mia Erak i Martina Šušnjara.

Silva Stazić, Ured za informiranje i protokol gradonačelnika vodila je 2001. i 2002. godine. Kiprijanovska je bila glasnogovornica u prvom mandatu nešto više od dvije godine, a Erak je nakon nekoliko godina bez glasnogovornice na tu poziciju došla 2007. i zadržala se do 2009. Martina Šušnjara portparol je bila šest mjeseci. 

Antonija Bebek je izdržala najduže, no da je jednom nogom na odlasku bilo je jasno kad se gradonačelnik sredinom ljeta na nju neprimjereno obrušio na konferenciji za novinare.
U lipnju ove godine prilikom najave Zagrebačkog kulturnog  ljeta Bandiću se nije svidjelo kako je glasnogovornica ležerno sjela u stolicu i prekrižila noge.

 

Pred prepunom dvoranom Umjetničkog paviljona, dok su pored njega sjedili direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, Bandić je tada kazao:

- Sad ću ja malo iznenaditi, neću šokirati našu glasnogovornicu… Vidi se da je dugo bila na HRT-u, da ležerno sjedi kao Khashoggi u fotelji. To valjda pređe u naviku ljudima. Sjedi čak bolje i mirnije od Bačića. On ima malo tvrđu stolicu, a ona se zavalila ovdje – pred svima je komentirao Bandić nakon čega je nastavio pričati o kulturnom ljetu.

 Bebek je potvrdila da više nije glasnogovornica, o razlozima je pak samo kratko rekla da su privatne i poslovne naravi.  

20. travanj 2024 14:58