StoryEditorOCM
ForumNAKON DUGE I TEŠKE BOLESTI

U 53. godini života preminula Srđana Ivanišević, sestra najboljeg hrvatskog tenisača svih vremena

5. listopada 2019. - 11:06
bbimagehandler

Nakon što se godinama borila s teškom bolešću, u četvrtak navečer preminula je Srđana Ivanišević (52), sestra našeg proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Srđana Ivanišević preminula je nakon operacije u jednoj zagrebačkoj bolnici.

Tužna vijest za obitelj wimbledonskog pobjednika iz 2001. Gorana je zatekla tijekom nastupa na Legends Cupu u Mallorci, no kako doznajemo, naš umirovljeni teniski as odmah se u petak vratio u rodni Split.

Podsjetimo, četiri godine starijoj Srđani leukemija je dijagnosticirana još 1988., tijekom trudnoće, a Goran je tad bio na početku karijere i spremao se za odlazak na turnire u Australiju.

- Prije nego što sam otišao, otac mi je rekao: 'Vidi, imam loše vijesti, sestra ti je bolesna, moramo se posvetiti njoj, sad si sam'. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaide. Ipak, upao sam u izravni ždrijeb za Australian Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala - prisjetio se svojedobno Goran.

Sav nagradni fond koji je tad zarađivao dao je za sestrino liječenje, a Srđana je tijekom karijere bila njegova vjerna navijačica - i 2001. bila je na nezaboravnom dočeku na splitskoj Rivi.

18. travanj 2024 14:44