StoryEditorOCM
ForumLIJEČNICI SE BORE ZA ŽIVOT BEBE KOJA JE PROGUTALA MARIHUANU

Bračni par je doveo u teškom stanju u bolnicu: 'Ne drogiramo se, ne znam što je progutala'

Piše H. Karakaš Jakubin/Jutarnji.hr
11. listopada 2019. - 20:48
beba bolnica bolest

Liječnici bolnice Ospedali Riuniti u talijanskom mjestu Foggia intenzivno se bore za život jednogodišnje curice, kćerkice hrvatskog bračnog para, u čijim je ustima završila droga!

Naime, u četvrtak tijekom popodneva pod nerazjašnjenim okolnostima u trošnoj kamp kućici u okolici grada djevojčica se domogla opijata, a kad je počela gubiti svijest, roditelji su je tijekom večeri dovezli u bolnicu na hitni prijem gdje su dežurne ekipe imale što vidjeti – u djetetovom grlu bili su sitni ostaci trave. A analiza urina je samo dodatno potvrdila na sumnje u prisutnost kanabinoida u tijelu.

- Ili je marihuana ili je hašiš. Ne možemo sa sigurnošću reći jer je slina učinila svoje. Možda je taj komadić dijete žvakalo duže vrijeme pa progutalo. Curica se trenutno nalazi u induciranoj komi i u vrlo teškom je neizvjesnom stanju. Pod lijekovima je kako bi organizam izbacio iz tijela neželjena sredstva. Analizom urina je utvrđeno prisustvo kanabinoida. No i dalje je prerano bilo što prognozirati, treba pričekati da vidimo kako će teći oporavak i hoće li biti posljedica – otkrivaju u bolnici gdje je djevojčica zaprimljena.

O svemu su liječnici odmah obavijestili karabinjere koji su temeljem sudskog naloga pretresli kućicu u kojoj obitelj, inače pripadnici manjine, živi nekoliko godina. Međutim, u pretresu doma nikakvu drogu nisu pronašli tako da ostaje upitno gdje je dijete došlo u kontakt s nedozvoljenim supstancama.

Roditelji jednogodišnjakinje su trenutno pod lupom službi. Osim te curice imaju još troje djece te s nestrpljenjem u krugu bolnice čekaju informacije o zdravstvenom stanju njihovog najmlađeg djeteta.

- Molim vas, ostavite me na miru. Zabrinuti smo. Ostavite me na miru – poručio je 39-godišnji otac jednogodišnjakinje novinarima talijanskog Il Mattina koji su ga zatekli zajedno sa 34-godišnjom suprugom na parkiralištu bolnice u iščekivanju vijesti.

Negirali su da koriste opijate i tvrde da ne znaju što je dijete moglo progutati.

19. travanj 2024 01:14