StoryEditorOCM
ForumVIDEO: POJAVILA SE SNIMKA SPAŠAVANJA UKRAJINACA S BRODA DINA MIŠKIĆA

Stigle i nove satelitske snimke, uočen je objekt od 16 metara

Piše Jutarnji.hr
14. listopada 2019. - 01:11
Pomorci Al Striker Miškić

 

Još uvijek traje potraga za nestalih sedam pomoraca s broda Burbon Rhode, a na najnovijim satelitskim snimkama uočen je objekt dužine 16 metara, piše HRT. No, dimenzije objekta ne odgovaraju veličini jedne splavi.

Europska agencija za pomorsku sigurnost proslijedila je informaciju francuskim vlastima, a one će detaljno će analizirati sve što sateliti zabilježe.

Nešto ranije na društvenim mrežama pojavila se videosnimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea - Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca - Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova.

Kako piše portal Morski.hr, na snimci se vide trojica muškaraca, od kojih se jedan penje na brod spasa i na leđima kombinezona ima oznaku kompanije Bourbon. Svi izgledaju iscrpljeno, posebno dvojica u splavu, a u daljnjim komentarima autor potvrđuje izvornost snimke i objavljuje fotografiju članova posade koji su prilikom spašavanja golih života zadobili ozbiljne ozljede.

 

Autor je Filipinac s broda koji je pronašao brodolomce. S obzirom da se još uvijek traga za sedmoricom, uključujući i hrvatskog kapetana Dina Miškića, stiglo mu je nekoliko upita o potvrdi datuma spašavanja, na što je odgovorio da je snimka nastala 28. rujna.

Portalu Morski.hr ustupio je snimku za objavu te potvrdio datum kad je nastala.

- Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bih da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put ka luci prema kojoj smo krenuli - kratko je ispričao.

Podsjetimo, dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna. Prema svjedočanstvu jednog od njih, Igora Morozova, u moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama za prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.

Nakon njihova spašavanja pronađena su četiri tijela, a za sedmoricom, uključujući hrvatskog kapetana Dina Miškića još uvijek se traga, iako od subote, nažalost, smanjenim intenzitetom.

25. travanj 2024 00:53