StoryEditorOCM
ForumPOČELO SUĐENJE ZA SLUČAJ "ŠKRINJA" U PREPUNOJ SUDNICI

Stigla je Smiljana Srnec, uvedene su i posebne mjere osiguranja

Piše Jutarnji.hr/ Zadarski.hr
15. listopada 2019. - 11:05
smiljana_srnec8-150519

Pred vijećem varaždinskog Županijskog suda kojem će predsjedati sudac Tomislav Brđanović danas u 9 sati počinje suđenje Smiljani Srnec (44) za ubojstvo 21-godišnje sestre Jasmine tijekom ljeta 2000. godine.

Riječ je o u javnosti već poznatom “slučaju škrinja” ili “zločin u Palovcu” o kojem su, nakon što je u zamrzivaču u prizemlju obiteljske kuće u Novoj 29 otkriveno tijelo, izvještavali i svjetski mediji.

Kako Jutarnji list doznaje od Igora Pavlica, glasnogovornika varaždinskog Županijskog suda, za praćenje suđenja najavile su se četiri televizijske ekipe kojima je dozvolu za snimanje dao Vrhovni sud, brojni portali i tiskani mediji. Zbog interesa medija i javnosti suđenje će biti u velikoj dvorani.

A tko je sudac koji će suditi Smiljani Srnec? Tomislav Brđanović slovi kao ambiciozan, samozatajan, ali i efikasan. Kad smo ga nakon pripremnog ročišta u varaždinskom Županijskom sudu pitali za razgovor o njegovoj profesionalnoj karijeri, odgovorio je: “Moram razmisliti”.

I nije dugo razmišljao.

Javio se preko glasnogovornika suda, čiji je ujedno i zamjenik, i poručio da ipak ne bi sada govorio za medije. Međutim, svjestan da će biti u fokusu medijskog interesa, preko suda je poslana njegova biografija.

Smiljanu Srnec su izveli iz zatvora u prostoriju u prizemlju suda gdje čeka početak suđenja.

Četvero pravosudnih policajaca je ispred te prostorije, dvoje je unutra s njom. Srnec je vidno mršavija u licu. Na sudu su posebne mjere osiguranja, kroz detektor metala moraju proći svi koji ulaze na sud.

16. travanj 2024 16:58