StoryEditorOCM
ForumVIDEO: PREDSJEDNICA PROŠETALA KORZOM I NAJAVILA UTAKMICU ISTINE PROTIV SLOVAČKE

Sjajna atmosfera i uvertira u okršaj na Rujevici

Piše SN/SD
16. studenog 2019. - 19:00
screen

18.10: Glavna gradska šetnica brzo se puni, a sljedeća skupina kojoj su naši reorteri prišli, do Rijeke je potegla iz Münchena.

– Ma ne bojimo se kiše. Bit će na Rujevici kiša, ali i kiša golova u mreži Slovaka, a za ostalo nas nije ni briga. Glavno da Hrvatska pobjedi i onda idemo na Euro, govore nadopunjavajući se međusobno, a potom je krenula jedna od brojnih navijačkih pjesmi i svaki razgovor postao je suvišan.

17.50: Kako kažu naši reporteri iz Rijeke, ali i mnogobrojni navijači, cijeloga je dana kiša mirovala, da bi sad naglo počela padati.  No u centru je i dalje veselo. Na terasama barova razvijene su zastave, uglavnom ljudi iz Njemačke te Bosne i Hercegovine. Slovake se može rijetko vidjeti, a kad naiđu ozračje je vrlo prijateljsko.

17.30: Kako se bliži večer, navijača je sve više, ore se pjesme, pivo teče kako to uvijek i biva prije utakmica Vatrenih.

Na pomoćnom terenu Kantride hrvatski i slovački navijači odigrali su prijateljsku utakmicu u organizaciji "Uvijek vjernih". Igralo se dva puta po 20 minuta, ali mnogi nisu izdržali toliko, "godina proizvodnje" i kilaža nisu im saveznici… Hrvati su dobili 3:0, a iako je sudac bio domaći, jedan gol nije priznao.

Željko Bulić, dopredsjednik "Uvijek vjernih" komentirao je:

- Odlično smo se družili u prijateljskom ozračju, Slovacima smo dali brojne poklone iz svih hrvatskih krajeva. Nas je bilo 300, njih 70, odigrali smo i to proslavili.

17.00: Raspjevane skupine navijača, pristigli s raznih strana domovine i svijeta okupirale su Korzo.

- Mi smo stigli sinoć iz Beča. Došli smo zbog utakmice, ali iskoristili smo to i da posjetimo prijatelje koje žive tu, govori nam Ivona u neizostavnom „kockastom“ dresu.

– Malo ćemo prošetati gradom, a onda svi idemo na Rujevicu navijati za pobjedu. Bit će 2-0 za nas, sigurna sam, spremno odgovara Ivona na upit o rezultatu dok je ostatak familije malo hrabriji i prognozira 3-0, 5-1 uz obavezan gol Perišića, a oni najmlađi i dvoznamenkaste brojke prednosti.

15.40 : Nešto više od pet sati do početka utakmice između Hrvatske i Slovačke predsjednika Lijepe Naše Kolinda Grabar-Kitarović prošetala je riječim Korzom.

- Veselim se pobjedi večeras. Ići ćemo navijati, nadam se da nas vrijeme neće omesti. Vremenska prognoza nije tako loša. Vidim da ima puno navijača, idemo navijati i po pobjedu - rekla je predsjednica.

- Atmosfera je super, da je sunčano bilo bi još više ljudi. Kisnuli smo i prije, kisnut ćemo opet ako treba -  poručila je, između ostaloga, predsjednica.

 

15.15 : Na autoputu prema Rijeci policija kontrolira situaciju na svakih dvadesetak kilometara. Dakle, ništa se ne prepušta slučaju.

14.55: U Rijeci u ovim trenucima nema ni kiše ni vjetra, dakle nešto manje od šest sati do početka ogleda na Rujevici. To su, dakako, sjajne vijesti za hrvatske reprezentativce.

Pogledajte i javljanje reportera iz Rijeke. 

 
Naš novinar je zato naletio na dobro raspoloženu skupinu slovačkih pristalica koji su razvili zastavu svoje domovine i spremno zapjevali uz koju čašicu kuhanog vina.
 
 
 
26. travanj 2024 07:11