StoryEditorOCM
ForumVIDEO: POTRESNA ISPOVIJEST ŽENE KOJU JE OČUH DRŽAO U ZATOČENIŠTVU ČAK 19 GODINA

'Svaki dan me silovao, rodila sam 9 djece. Evo kako smo pobjegli...'

Piše Jutarnji.hr
19. studenog 2019. - 13:00
rosalynn

Rosalynn McGinnis (33) je očuh oteo kad je imala 11 godina i odveo u Meksiko. Tamo ju je godinama držao zatočeništvu, a za to mu je vrijeme rodila čak devetero djece. Nakon što je konačno uspjela pobjeći, ispričala je o trenutku u kojem su stranci u trgovini primijetili da nešto nije u redu i ponudili joj pomoć.

Henri Piette je uhićen u Meksiku u rujnu 2017., godinu nakon što je njegova pokćerka Rosalynn pobjegla i sve javila policiji. Očuh ju je oteo 1997. iz škole u Oklahomi, a to je učinio kako bi se osvetio njezinoj majci, a kojom je tada bio u vezi.

 

Odveo je Rosalynn u Meksiko i tamo ju prisilio da se uda za njega. Rodila je devetero djece, a svi su živjeli u prljavom šatoru. Američke vlasti ih godinama nisu pronašle, piše Daily mail.

McGinnis je 2016. uz pomoć jednog misterioznog para uspjela pobjeći zajedno s osam od njezino devetero djece. Pomoć je potražila u američkoj ambasadi.

Piette je tek ove godine osuđen za otmicu, no još čeka presudu za optužbe o silovanju. Sve je optužbe zanijekao i rekao da je Rosalynn pristala na sve spolne odnose s njim.

Rosalynn je u nekoliko televizijskih intervjua ispričala kako se uspjela spasiti.

 

'Bili smo u trgovini. Stajali smo ispred tog para s devetero djece. Bila im je čudna tako velika razlika u godinama između Henryja i mene, kao i toliko djece. Zapravo, falilo nam je novca da podmirimo račun, a oni su to platili umjesto nas. Pitali su gdje živimo. Tako je počelo. Henry je uvijek od sebe odbijao ljude. No oni su znali da nešto nije u redu i učinili su nešto poduzeti. Kad smo otišli, ta nas je žena pronašla i rekla mi da zna da nešto nije u redu. Rekla je da će mi pomoći ako ikad odlučim pobjeći', ispričala je McGinnis i otkrila da je odvela djecu ne rekavši im da bježe.

'Oni nisu ništa znali. Nisam im rekla istinu dok nismo pobjegli iz Meksika. Bili su šokirani, posebno starija djeca. Razlog zašto im nisam ništa rekla je to što sam znala koliko je to mene oštetilo i nisam htjela da oni odrastaju znajući to.'

Piette je zlostavljao i djecu, ispričala je.

'Govorio bi im da su životinje, a tako bi se i ponašao prema njima. Govorio bi im da je jedini razlog što su živi to što sam ja tako. Inače bi ih sve ubio. Tukao bi ih, a onda bih ja to pokušala spriječiti i sve bi postalo strašno. Svako zlostavljanje koje možete zamisliti, sve mi je to činio', rekla je.

Ispričala je da ju je u djetinjstvu zlostavljao godinu dana prije nego što ju je oteo, no kao djevojčica, ona nije shvaćala što joj se događalo.

'Sada, kao odrasla, prisjetim se toga i točno znam što mi je činio. No kao dijete ne znate da je to zlostavljanje. Ne znate što vam se događa', priča.

Njezina majka, koja nikad nije javno govorila o ovom slučaju, 1997. godine je prekinula s Pietteom jer je i nju tukao. On joj se htio osvetiti za to što ga je ostavila pa je odlučio oteti Rosalynn iz škole i pobjeći s njom u Meksiko, piše Daily mail.

19. travanj 2024 19:45