StoryEditorOCM
ForumJESTE LI ZAMIJETILI NEŠTO NEOBIČNO NAKON PROGLAŠENJA PRVIH TROJE FINALISTA HRVATSKOG SUPERTALENTA

Riječ je o "fenomenu" koji je započeo lani, evo kako to tumače na Novoj TV

Piše Slobodna Dalmacija
25. studenog 2019. - 21:30
bbimagehandler (1)

Trgovac koji pjeva operu Damiano Roi iz Maribora (sudionik slovenskog “Supertalenta”), pjevačica Stella Scholaja iz Njemačke i kralj balansa Hayford Okine iz Gane prvi su finalisti aktualne sezone “Supertalent” showa Nove TV, čije se sedmo izdanje realizira prema jednom od svjetskih najpopularnijih TV formata “Got Talent”, autora Simona Cowella i Kena Warwicka, piše Slobodna Dalmacija.

Mala kineska pijanistica Nuo Cheng s adresom u Našicama nije prošla u završnicu, kao ni talijanski baletan Filippo Jorio, a mnogi su gledatelji, s obzirom na dosadašnji tijek emisije, zaključili da je u Hrvatskoj, nakon šest godina emitiranja showa, evidentno uzmanjkalo domaćih talenata iznimnih sposobnosti.

Ovdašnja inačica “Supertalenta” tek je jedna od njih 68, koliko ih se trenutno emitira širom svijeta, privlačeći stotine milijuna gledatelja, a “Got Talent” je 2014. osvojio titulu najuspješnijeg reality TV formata, i kao takav zavrijedio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda.

I domaća ga publika rado prati – potvrđuju to iz sezone u sezonu podaci o gledanosti, još otkad je prvi pobjednik showa postao Tihomir Bendelja (twirling), a na tronu ga naslijedili Viktorija Novosel (pjevanje i sviranje), zabavljači iz Promenada kluba (igra sjena), Petar Bruno Basić (pole dance), a potom i sjajni akrobatski plesači Emil i Matea.

Prošle godine pobijedio Sarajlija

U prošloj je sezoni pobijedio Sarajlija Denis Barta, danas 21-godišnji mladić, koji je, usprkos činjenici što je rođen slijep, autističan i kao epileptičar svoje poteškoće uspio savladati samo kako bi stao na pozornicu. Šesta sezona, u kojoj je, primjerice, sudjelovao i Brent Ray Fraser, te slikajući penisom uzburkao javnost (na YouTubeu je lako pronaći snimku njegova nastupa i u francuskoj verziji showa), emitirala se sa zaostatkom od nekoliko tjedana i u Bosni i Hercegovini preko kanala Nova BH, i u Crnoj Gori u programu TV kuće Nova M. Lanjsko finale ostat će zapamćeno i po brojnim polemikama, jer se oko pobjede Denisa Barte povela žestoka rasprava među gledateljima – dok su jedni branili njegov talent, drugi su tvrdili kako je pobijedio “iz krivih razloga”.

Sedma sezona “Supertalenta” u Hrvatskoj donijela je nova iznenađenja, a producenti su pružili šansu još većem broju kandidata izvan njezinih granica.

Lista sudionika showa ponajprije se raširila po susjedstvu (umirovljenice iz Dream Teama Babe stigle su iz Ljubuškog, pjevač Petar Jojić Percholy iz Beograda, pjevačica Emina Bajtarević iz Zenice...), a lanjski je Brentov nastup u drugi plan bacila Amerikanka Busty Heart iz Bostona, razbijajući stvari vlastitim poprsjem.

Evo tko su kandidati koji su osvojili srca gledatelja: poznata imena prvih finalista sedme sezone Supertalenta

Tako je u hrvatskom izdanju “Supertalenta” svojim impozantnim grudima smrvila lubenicu i razvalila siporeks, nakon što je u njemačkom spljoštila limenke. Gostovala je i u nekolicini izdanja showa i u drugim državama, dok su je, prema vlastitom priznanju, u američki najprije pozvali, a potom eleminirali i cenzurirali na jednoj od tamošnjih televizija.

Lani se internacionalizirali

Pokušali smo doznati kako na Novoj TV objašnjavaju izrazit broj kandidata iz inozemstva u aktualnoj sezoni “Supertalenta” i je li ove godine bilo manje prijava iz Hrvatske u odnosu na protekle, te ujedno priupitali na koji se način regrutiraju strani kandidati u show, dakako oni koji su već sudjelovali u njegovim inačicama u drugim državama. Zahvaljujući prijavama ili se njihovi nastupi honoriraju?

- Još u prošloj sezoni show je proširio potragu za talentima i internacionalno. Kandidati koji dolaze iz raznih zemalja svijeta prate format i vrlo rado pristupaju verzijama stranih država kao natjecatelji s ciljem stjecanja nove publike i prezentiranja svog talenta - uzvratili su s Nove TV, podsjećajući na činjenicu da je “Supertalent” jedan od najpoznatijih svjetskih formata, koji generira veliki interes i gledatelja i potencijalnih kandidata diljem svijeta.

- “Supertalent” kao show koji prihvaća sve talente brojnim natjecateljima služi kao jedina platforma na kojoj mogu publici prezentirati svoj talent. Zahvaljujući digitalnim platformama, brojni nastupi hrvatskih talenata gledani su u cijelom svijetu, a sudjelovanje stranih državljana u hrvatskoj inačici još dodatno naš “Supertalent” čini svjetskim TV showom. “Supertalent” je show koji slavi talente i u Hrvatskoj i u cijelom svijetu - apostrofiraju na Novoj TV, ne htijući komentirati pritužbe nekih gledatelja da ovdašnja verzija “Supertalenta” postaje sve manje hrvatska inačica globalno popularnog showa zbog nedostatka dovoljnog broja atraktivnih kandidata iz Lijepe naše.

26. travanj 2024 08:39