StoryEditorOCM
ForumMILANOVIĆ:

"Cijeli Kolindin mandat je fake, a kampanja joj je seoski trash. Bandiću je poklonila katastrofalnu tortu s tapiserijom do koje jako drži"

27. studenog 2019. - 00:03
milanovic_potpisi_dip20-261119

 

Zoran Milanović u utorak je Državnom izbornom povjerenstvu predao oko 78 tisuća potpisa potpore svojoj predsjedničkoj kandidaturi, koliko su volonteri 13 stranaka koje ga podupiru prikupile u dva dana.

"Trendovi su očiti, borit ću se i, vjerujem, pobijediti“, kazao je Milanović novinarima nakon predaje potpisa.

Osvrćući se na HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović te njezina druženja, pa i ono nedavno s Milanom Bandićem, citirao je sentencu iz popularnog filma "Balkanski špijun" "hoće centrala da pogreši jednom, ali svaki put krivi broj...“.

"Predsjednica ponižava insignije instituta državne vlasti kao što je predsjednička zastava do koje ona drži puno više od mene. Ja držim do sadržaja, ona do tapiserije. Međutim, onda tu tapiseriju stavi na vjerojatno preslatku i nutricionistički katastrofalnu tortu", rekao je Milanović, aludirajući na tortu koju je predsjednica poklonila Bandiću za rođendan.

Istaknuo je kako je njegov zadatak, za razliku od predsjednice, toj dužnosti vratiti dostojanstvo, ponos, elementarno samopoštovanje, pristojnost i decentnost.

Predsjedništvo Grabar-Kitarović je fake, a kampanja običan seoski trash

"Njeno cijelo predsjedništvo je fake, a kampanja, nažalost, postaje običan seoski trash i to nije dostojno Hrvatske“, poručio je Milanović i dodao da mu takva kampanja ne odgovara, ne zbog izbornih izgleda, nego estetski i nutritivno, jer "to ima loš utjecaj na općinstvo".

Na pitanje misli li da će mu u kampanji koristiti štrajk prosvjetara, odgovorio je: "Mislite, kao ovoj ekipi šator prije pet godina".

Zagreb, 261119.
Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic predao je potpise za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Drzavnom izbornom povjerenstvu u Visokoj ulici.
Na fotografiji: Orsat Miljenic i Zoran Milanovic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX

Dragan Matic / CROPIX

 

"Po tome se mi razlikujemo. Šator je bio patogena društvena pojava za koju mi ni danas nije jasno čemu je stremila osim rušenju vlasti, jer sam ja htio udovoljiti nekim zahtjevima. U tome su sudjelovali Plenković i Kolinda Kitarović. Ovisno koje im institucije trebaju, tako se ponašaju, a ja se s ovim prosvjedom mogu solidarizirati, i to radim, ali ništa više od toga. Dakle, nisam politička hijena. Kakav sam privatno, neka svatko ocijeni, ali na tuđoj muci i znoju ne parazitiram", poručio je.

Zagreb, 261119.
Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic predao je potpise za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Drzavnom izbornom povjerenstvu u Visokoj ulici.
Na fotografiji: Orsat Miljenic i Zoran Milanovic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX

Dragan Matic / CROPIX

 

O štrajku: Amaterizam i neiskustvo premijera doveli do nepotrebnog ekscesa

Milanović smatra da se štrajk mogao izbjeći te da su "amaterizam i neiskustvo" prije svega predsjednika Vlade doveli do ovog potpuno nepotrebnog ekscesa "koji će ga skupo koštati".

Vjeruje da se štrajk mogao izbjeći razgovorom i pristajanjem na neka traženja sindikata koja su realna, jer kada se premijer hvali da je proračun sjajan i da ima puno novaca, kazao je, normalno je da onda oni koji rade dugo vremena za niže plaće i od kojih se očekuje jako puno, dođu i kažu da bi oni malo i za sebe, "a premijer ih ide ponižavati".

Drži da u štrajku prosvjetara više nije riječ o novcu, nego o elementarnom ljudskom poštovanju i dodaje da zato sindikati nisu na ovaj način prosvjedovali protiv njegove vlade, iako jesu iskazivali nezadovoljstvo i bunili se.

Policijsku provjeru u Zagorju po školama o tome koliko je prosvjetara išlo na prosvjed u Zagreb Milanović tumači "rukovodećim bezvlašćem" u zagorskoj policiji, jer je bivši šef tamošnje policije "divljao po cesti i ugrožavao živote". "Hrvatska nije Kina i to su stvari na koje treba upozoravati i protiv kojih ću se boriti govorom i urlanjem, ako treba. To se ne smije raditi, to je zastrašivanje“, poručio je Milanović.

HDZ zataškavao aferu u HRZ-u jer su nasmrt preplašeni da im ne škodi u kampanji

Ponovno se osvrnuo i na aferu šverca oružja u ratnom zrakoplovstvu, istaknuvši da je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga "nakon nekoliko dana gurnut pred novinare da objasni ono što trebaju objasniti Kitarović i Krstičević". "Što se zataškavalo dva mjeseca“, upitao je i sve nazvao "istim kartelom, prijevarom, nepoštenjem, laži".

Zagreb, 261119.
Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic predao je potpise za kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske Drzavnom izbornom povjerenstvu u Visokoj ulici.
Na fotografiji: Orsat Miljenic i Zoran Milanovic kojemu je istekla osobna.
Foto: Dragan Matic / CROPIX

Dragan Matic / CROPIX

 

Istaknuo je da se o tome šutjelo dok Nova TV nije razotkrila aferu, jer su "u HDZ-u nasmrt preplašeni da im to ne naškodi u kampanji".

"Novinarka je odradila posao i istog trenutka idu smjene. To je klasičan obrazac ponašanja Donalda Trumpa. Kršim zakon, prilagođavam sustav svojim privatnim sitnim potrebama i onda, kada me uhvate, pustim pomoć Ukrajini, odnosno, ovdje smjenjujem vojnike koje sam trebao smijeniti prije dva mjeseca", kazao je Milanović.

"Ovo su vrlo ozbiljne stvari. Mjesec dana prije izbora vidimo kako predsjednica i ministar obrane zataškavaju skandal za koji su mogli naći opravdanje da su to prije dva mjeseca raščistili. To je kukavičluk, nepoštenje i štetno za sustav“, kritizirao je.

Uzvratio je i na optužbe predsjednice da su u njegovu mandatu padali MiG-ovi. "To se događa, avioni padaju i američki i mađarski Gripeni dobiju gripu i virusno oboljenje i dva nova padnu, ali se ne događa lopovluk i krađa koju zataškavaju“, zaključio je Milanović.

20. travanj 2024 05:17