StoryEditorOCM
ForumGRABAR-KITAROVIĆ IPAK DOLAZI NA PREDIZBORNO SUČELJAVANJE!

Aktualna predsjednica prihvatila poziv HRT-a na debatu sa svim protukandidatima

Piše Jutarnji.hr/ Zadarski.hr
16. prosinca 2019. - 18:34
kandidati

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, kako doznajemo, ipak će doći na sučeljavanje predsjedničkih kandidata koje sutra navečer organizira Hrvatska televizija.

Informacija nam je potrvrđena i u stožeru Grabar-Kitarović iz kojeg su poručili kako "svaki kandidat koji je prikupio 10 tisuća potpisa mora imati jednaku šansu, te da nikoga ne treba potcjenjivati, ali ni favorizirati prije prvog izbornog kruga".

Prema nekim neslužbenim informacijama, na HRT-u se u utorak u 21:05 sati očekuje dolazak svih 11 predsjedničkih kandidata.

O tom sučeljavanju se nešto ranije u ponedjeljak oglasio predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović koji kaže da je poslao službeni dopis HRT-u kojem traži garanciju da će nastupiti aktualna predsjednica jer, u suprotnom, u debati neće sudjelovati.

- Predsjednički kandidat Zoran Milanović odazvat će se na debatu koju organizira HRT 17. prosinca, 2019. godine ako će u debati sudjelovati i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja na izborima za predsjednika RH sudjeluje kao kandidatkinja i brani svoj mandat. Ukoliko HRT kao organizator debate može potvrditi i jamčiti dolazak predsjednice Grabar Kitarović, u debati je spreman sudjelovati i Zoran Milanović te vas molim povratnu informaciju u tom smislu, stoji u dopisu.

Na Facebooku je Milanović još dopisao.

- Ali, odgovor HTV-a još čekamo. Dan uoči debate koju naveliko najavljuju, na javnoj televiziji ne žele reći dolazi li Kolinda Grabar Kitarović na debatu ili ne? Odgovorite, javite nam jer ćemo još pomisliti da se HTV dogovara s HDZ-om nama i svima iza leđa. Nećete valjda Kolindu Grabar Kitarović na stražnja vrata, po mraku dovesti na Prisavlje? Čekamo odgovor do utorka u 10 sati, piše Milanović.

Odgovor iz stožera Grabar-Kitarović je u međuvremenu stigao.

Kao što je poznato, Milanović i Miroslav Škoro su odbili sudjelovanje u sučeljavanjima četvero anketno najpopularnijih kandidata koja su htjele organizirati druge televizije ako u njih ne dođe Grabar-Kitarović. Kako ona pristanak nije dala, te debate su propale. Jedini koji je pristanak dao bio je Mislav Kolakušić.

20. travanj 2024 07:46