StoryEditorOCM
ForumIMOTSKI DOKTORI I MEDICINSKE SESTRE DAJU PUNU PODRŠKU MINISTRU ZDRAVSTVA

"Svi smo mi Milan Kujundžić! Da su i drugi kao on ovdje bi bila Švicarska!"

Piše Slobodna Dalmacija/ Zadarski.hr
25. siječnja 2020. - 15:45

Imotski zdravstveni djelatnici, liječnici i medicinske sestre, prekinuli su jučer poslijepodne svoje radne obaveze na pet minuta kako bi izrazili punu podršku ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću, piše Slobodna Dalmacija.

- Dajemo punu podršku ministru, ne samo kao Imoćani, nego i kao zdravstveni djelatnici i građani, zbog neviđenog i neopravdanog medijskog linča, a sve zbog gradnje i kupovanja nekretnina. Smatramo da je normalno da jedan ministar, u krajnjem slučaju i dugogodišnji vrhunski liječnik, ravnatelj jedne velike bolnice, sveučilišni profesor, koji ima i suprugu koja dobro zarađuje, ima jednu ili dvije kuće. Ako je to zaradio svojim urednim radom, a bez dokaza o nekim protuzakonitim radnjama, smatramo da je ovaj linč neprimjeren društvu u kojem živimo. Uostalom, znamo i rad ministra Kujundžića, ne samo za Imotsku krajinu, nego i za sveukupno zdravstvo Hrvatske. Bio je glavni pokretač otvaranja Podružnice KBC-a Split u Zagvozdu, koju ne koriste samo stanovnici Imotske krajine, nego i okolnih gradova naše županije i šire. Svi su bili kritički nabrijani na tu podružnicu, a danas vidimo koliko je ona dobra donijela ljudima Makarskog primorja i Zaobiokovlja.

Pozitivni potezi

Pacijenti su oduševljeni i nitko sada ne želi ići u Split, nego u Zagvozd jer im je zdravstvena zaštita praktički pred vratima. Konačno, i Centar za palijativnu skrb u Imotskom je s ministrovim potpisom. Pa ne dolaze u njega samo Imoćani, da nas se ne bi pogrešno shvatilo. Da ne govorimo o nizu pozitivnih poteza ministra koje je napravio i htio napraviti - samo da su mu dopustili - za obiteljsku medicinu. Sjećamo se Nacrta zakona o promjeni zdravstvenog sustava, posebno u segmentu obiteljske medicine. Tu je ministar prihvatio gotovo sve prijedloge krovne udruge obiteljskih liječnika.

 

No, nije on sam u Vladi, Vlada je tim koji ima i druge ministre koji su se miješali u njegov posao. Mislimo da je puno toga dobro napravio i da ga trebaju pustiti na miru da uredno radi svoj posao kao i dosad - izjavio je u ime prisutnih kolega dr. Ante Vučemilović, liječnik obiteljske medicine.

- Kao političar i dogradonačelnik Imotskog, bio sam puno puta u prilici surađivati s ministrom, profesorom Kujundžićem, i o njemu mogu reći sve najbolje. Uostalom, vidljivo je sve što je njegovim potpisom došlo u Imotsku krajinu, i što ne služi samo Imoćanima, nego i drugim građanima naše županije. Nikada mi, ni osobno ni kao koordinatoru za ove realizirane projekte, nije bio nedostupan. Kao građanin Imotskog mogu reći: da su Imoćani koji su bili na dosadašnjim funkcijama učinili i deset posto za Imotski i Imotsku krajinu kao prof. Kujundžić, ovdje bi bila Švicarska - rekao je pedijatar dr. Vice Čikeš, kako izvještava Slobodna Dalmacija.

 

 

24. travanj 2024 21:52