StoryEditorOCM

FOTO: 13 GODINA ZADARSKOG SVEUČILIŠTA Rektor Ante Uglešić primio nagradu austrijskog predsjednika Heinza Fischera

Piše PSD.
25. ožujka 2015. - 16:44
sveuciliste_zadar1-250315

U povodu obilježavanja 13. godišnjice obnove Sveučilišta u Zadru u srijedu je u Svečanoj dvorani Sveučilišta održana svečana dodjela godišnjih rektorovih nagrada. Prije toga rektoru Anti Uglešiću uručeno je Veliko zlatno odličje za zasluge za Republiku Austriju, koje je rektoru Sveučilišta u Zadru dodijelio predsjednik Republike Austrije Heinz Fischer.

Rektoru je najveće austrijsko priznanje uručila austrijska veleposlanica u Hrvatskoj Andrea Ikić-Böhm za otvaranje austrijske knjižnice dr. Alois Mock u Zadru uoči primanja Hrvatskle u EU.


- Ovo je veliko priznanje meni i velika čast za Sveučilište, Zadar i moju domovinu - kazao je rektor Uglešić zahvaljujući se veleposlanici Ikić-Bőhm što je prihvatila njegovu želju da službeno uručenje nagrade bude u Zadru.


Godišnju Rektorovu nagradu za najuspješnije studente dobili su Katarina Batur, Martina Brzica, Marin Dujmović, Irena Jurković i Marko Stijić. Rektorova nagrada zaslužnim djelatnicima otišla je u ruke prof. dr. Pavlu Mikiću, prof. dr. Nikici Uglešiću, doc. dr. Tomislavu Frleti i prof. Stipi Živaljiću.


Rektorovu nagradu zaslužnim ustanovama i podjincima dobili su Grad Benkovac, prof. dr. Borna Frust-Bjeliš i prof. dr. Valentin Prynichnikov, dok su za izuzetna sportska dostignuća rektorovom nagradom nagrađeni sveučilišna ženska i muška košarkaška ekipa Studentskog sportskog kluba.


Svečanoj proslavi dana Sveučilišta prisustvovali su rektori i prorektori svih hrvatskih sveučilišta, sveučilišta iz BiH i Makedonije, saborski zastupnici i predstavnici lokalnih vlasti.


zadarski.hr

Snimio: Jure Mišković / CROPIX

20. travanj 2024 07:33