StoryEditorOCM

POČAST LEGENDI NA FORUMU Petar Krešimir Ćosić: Brojni Zadrani se sjećaju detalja iz života i karijere mog oca

Piše PSD.
24. svibnja 2015. - 15:46
cosic_forum27-240515_resize.JPG
U organizaciji Udruge Dani Krešimira Ćosića i S Eventa Zadrani su se u nedjelju na Forumu prisjetili košarkaške legende Krešimira Ćosića. Priređen je košarkaški turnir najmlađih kategorija KK Zadra, dječaci od 10 i 11 godina igrali su "tri protiv tri" na četiri koša, brojni Zadrani i turisti imali su priliku pogledati izložbu s fotografijama Kreše Ćosića kojima je obuhvaćena cijela njegova košarkaška karijera i životni put. Ispod fotografija su bili postavljeni napisi iz Krešine autobiografije, a cijeli je hepening imao i humanitarni karakter – kupnjom majica s Krešinim likom i knjiga posvećenih velikom igraču i čovjeku, Zadrani su pomogli Socijalnu samoposlugu, a u akciju su se uključili i restoran Bruschetta i konoba Skoblar koji su obroke prodavali po simboličnoj cijeni od deset kuna.

Na Forumu se pojavila i Krešina obitelj: supruga Ljerka, sin Petar Krešimir i kćeri Ana i Iva, a među gostima su viđeni i brojni Krešini suigrači, prijatelji i poštovatelji.

Petar Krešinir Ćosić, koji je u filmu "Bit ćemo prvaci svijeta" glumio svog oca, prisjetio se te epizode kao vrlo zanimljivog iskustva. Cijeli sam život u košarci, nekoliko godina sam rekreativno i trenirao, pa mi je to puno pomoglo pri snimanju filma, prepričao je svoja filmska iskustva.

-Uvijek mi je jedinstven doživljaj doći u Zadar, jer se brojni Zadrani sjećaju nekog od detalja iz života ili karijere mog oca, rekao je Petar Krešimir vidno zadovoljan još jednim boravkom u rodnom gradu svog oca.

Zadarski.hr

25. travanj 2024 11:40