StoryEditorOCM

FOTO: U KORNATU PREDSTAVLJEN ROSE PZ MASVIN Ljubavne kapi iz ravnokotarskih vinograda!

Piše PSD.
13. ožujka 2016. - 16:07
vuksan_kornat2-120316.JPG

Još jedno ravnokotarsko vino dobilo je svoju javnu promociju i uvrstilo se u sad već široku paletu vrhunskih vina zadarskog kraja.

U restoranu Kornat u subotu je predstavljen Rose Cotar Superior PZ Masline i vino Željka Uzelca i Rade Bobanovića. Rose ovih poznatih uljara, vinogradara i vinara proizveden je u berbi 2013.g. od najpoznatijeg hrvatskog grožđa crljenak (zifandel, primitivo) s dodatkom plavine i deveta je etiketa linije Kotar Superior. 

Ovaj izvanredni, osvježavajući rose u stručnom je dijelu obradila mlada enologinja Cvita Eškinja, a u Kornatu ga je predstavio zadarski novinar i poznavatelj vina Damir Maričić

Rose vina se proizvode od crnog grožđa ali u postupku za proizvodnju bijelih vina. Zovu ga i vinom ljetnih ljubavi te ženskim vinom, zato jer je izuzetno popularno među ženama - ljubiteljima vina i mlađim hedonistima.

U Kornatu je zato predstavljeno na početku "ružičastog tjedna" - Pink day, četvrtog festivala rosea koji će se do iduće subote održavati u Zagrebu u Mimari, a kojeg organizira Udruga "Women of Wine" u kojoj je članica i Sandra Petričić, vlasnica Kornata.

M.V.

20. travanj 2024 06:09