StoryEditorOCM

FOTOGALERIJA SA KALELARGE: Bakalar se razgrabio u 15 minuta!

Piše PSD.
24. studenog 2016. - 15:07
bakalar3-241116_resize.JPG

Humanitarna prodaja bakalara povodom proslave dana grada Zadra ispunila je sva očekivanja. Pripremljene porcije  planule su u nepunih 15 minuta. Cjelokupni prihod namijenjen je humanitarnoj udruzi Put koja pomaže bolesnima i onima u potrebi.

- Glavni cilj naše udruge je pomoć onima u potrebi pa smo tako u dogovoru s gradom odlučili da sav prihod od prodaje bakalare ove godine ide našoj udruzi. Današnji prilozi će se iskoristiti za obitelji kojima treba pomoć u bilo kojem smislu, poput kupovanja knjiga, pelena, veš mašina, točnije onoga što im je potrebno za pristojan život, rekla nam je Petra Bartulović, potpredsjednica humanitarne udruge Put.

U pripremanju bakalara sudjelovali su restorani Gušti, 5 bunara, Canzona, Stipe, Skoblar i Dalmacija, a u podjeli porcija sudjelovali su i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru.

- Vrlo rado smo se odazvali pozivu zadarskih ugostitelja da sudjelujemo u ovakvoj akciji, ovo je našim učenicima prvi put da sudjeluju u ovome i da predstavljaju svoje znanje. U početku ih je malo uhvatila trema ali u konačnici su se veoma dobro snašli. Nadamo se da će u budućnosti biti sličnih suradnji,kazao nam je Mirko Poljak, nastavnik Ugostiteljske škole.

Prepuna Kalelarga najbolje dočarava koliko su građani spremni podržati ovakve akcije.

- Predivno događanje, Zadar zaslužuje nešto ovakvo. Sveti Krševan je nama ipak nešto posebno. Mislim da nikome ne bi trebao biti problem izdvojiti ovih simboličnih deset kuna za jelo, kada znamo da novci idu potrebitima, rekao nam je Miljenko Mišo Matak, voditelj škole udičarenja u Zadru.

Iva Ivanac, Ana Franić

Foto: Luka Gerlanc / HANZA MEDIA 

26. travanj 2024 03:19