StoryEditorOCM

FOTO: 70 GODINA RADA Predstavljena monografija Zavoda za javno zdravstvo

Piše PSD.
30. studenog 2016. - 17:11
zavod9-301116.JPG

Više od 70 godina javnozdravstvene djelatnosti i 30 godina samostalnog rada službe zadarski je Zavod za javno zdravstvo (HZJZ) obilježio svečano i prigodno: izdavanjem monografije u kojoj će trajno biti ukoričeni najvažniji momenti iz bogate povijesti ove važne ustanove koja je s radom počela nakon Drugog svjetskog rata kao maleni laboratorij u uvali Dražanica. Ubrzo nakon toga sele se na današnju lokaciju na Kolovarama, a poslije se odvajaju od Opće bolnice i postaju samostalna služba kakva su i danas.

– Djelatnici našeg Zavoda srcem su i dušom posvećeni onome što rade. Zaista je teško danas naći ustanovu čiji je tim toliko predan svojem poslu i oni su najzaslužniji za ovaj nadstandard koji danas imamo i po čemu smo prepoznatljivi – kazao je ravnatelj zadarskog Zavoda dr. Zoran Škrgatić u srijedu na predstavljanju monografije čiji je autor Mladen Masar, dok je tim suradnika iz Zavoda vodila Marina Blažević Longin.

Zadarski Zavod, koji Zadrani i danas zovu Poliklinika, danas ima sedam različitih službi, priznate laboratorije, ali održava i niz javnozdravstvenih akcija po kojima su poznati u cijeloj županiji. Uskoro bi trebali upisati još jedan važan datum u svoju povijest, a to je preseljenje sa sadašnje lokacije na Kolovarama u novu zgradu Poliklinike na Relji. Upravo im je to i bila najveća želja za ovu veliku i važnu obljetnicu.

A.V.Š.

Snimio: Luka Gerlanc / Hanza Media

23. travanj 2024 13:04