StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: SUBOTA NA ADVENTU

Pogledajte kako su plesali 'Djedovi sobovi' i svirali Swingersi!

Piše Zadarski.hr
11. prosinca 2016. - 10:08

Jutro na Adventu započelo dječjom radionicm. Djeca s roditeljima izrađivala su prigodnie ukrasnih kuglice salvetnom tehnikom. Na pozornici je zaplesal plesna skupina ''Djedovi sobovi'' uz pjesmu Mariah Carey, All I want for christmass is you.

U 18 sati održan je obred paljenja treće adventske svijeće u crkvi sv. Šime. Obred je predvodio don Igor Ikić, vikar za pastoral, svijeću je upalio s. Marija Boroš, FDC. Sudjelovale su župe, zajednice i zborovi: Belafuža, Puntamika i Voštarnica.

U 18.30 Nastupio je zbor OSS Buševec na trgu kod Adventskog vijenca koji je u 19.30 održao i Božićni koncert u Crkvi Sv. Donata u Zadru.

Tradicionalno zimsko gostovanje pod nazivom "TUROPOLJSKO SRCE - SRCU ZADRA" nastavlja se i ove godine. Turopolje je darovalo Božićni koncert Zadu, ovaj put pjesmama iz cijele Hrvatske s naglaskom na tradicijske instrumente. Izveli su i folklorni program ulicama Zadra, a program završavaju degustacijom Turopoljske kotlovine i ostalih delicija Turopoljskog kraja na Forumu u nedjelju.

Fenomenalni Swingersi s Robertom Marekovićem nastupili su na Trgu Petra Zoranića. Posjetiteljima su priuštili pravi spektakl uz retro stil i zvuk. Otpjevali su svoje svevremenske hitove i rasplesali sve prisutne. Harmonija bend nastupio je na terasi Kulta i Dišpeta. Na punom klizalištu mnogi su čekali red kako bi uživali u zimskim radostima. Igraonica je mamila one mlađe koji još nisu spremni za led.

Zadarski.hr

26. travanj 2024 11:41