StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: BODOVI UZ TUŽNU OBLJETNICU

U čast Hrvoju tisuću ljudi na Stanovima i pobjeda Zadra nad Kamenom

1. travnja 2017. - 20:33
zadar_kamen8-010417

ZADAR – Stadion "Stanovi". Gledatelja: 1000. Sudac: Damir Mladin (Omiš)

ZADAR – KAMEN 2:0  (0:0)

Strijelci: 1:0 Blažević (49 - 11 m), 2:0 Terkeš (59).

Najbolji igrač: Vlatko Blažević (Zadar).

ZADAR: Gluić, Šimurina (6,5), Tokić (6,5)( od 86.Pantalon -), Blažević (7), Župan (6,5), Anić (6)(od 57.Colić 6), Pedišić (6,5), Terkeš (7), Bubnjar (6,5)(82. Brlić - ), Viduka(6,5), Jurjević.

KAMEN: Vojnović (5,5), Omazić (5,5)( od 70. Bradarić 5,5), Majić (5,5), Kljenak (5,5), Jurić (5,5), Brkan (5,5), Tolić (5,5)(od 50. Perković – Šantar), Ćelić (5,5), Peko (5,5)(od 75.  Karin -), Marić (5,5), Jonjić (5,5).

Napunimo Stanove za 12. anđela! Za našeg Hrvoja Ćustića, bio je moto pod kojim je zadarska momčad krenula u dvoboj s Kamenom!

Prije nego je lopta krenula iz središnjeg kruga, igrači oba kluba istrčali su u majicama s likom dragog im suigrača i sportskog prijatelja, tragično preminulog Hrvoja, kojeg su se prisjetili paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred zida boli. Na mjestu gdje je prije devet godina krenula tužna priča o ozljedi mladog čovjeka, sportaša, hrvatskog reprezentativca Ćustića, koji je 3. travnja izgubio svoju posljednju bitku za život. Neovisno u tomu u kojem se razredu natjecanja nalazio Zadar, gostujuće momčadi su u danima tužne obljetnice uvijek iskazivale poštovanje prema Ćustiću.

- Mene i moju obitelj uvijek dirnu u srce takvi trenutci, međutim, pronalazimo snagu u vjeri da ćemo se jednog dana ponovno sresti s Hrvojem. Do tog trenutka izražavamo zahvalnost svima koji ga se sjećaju i nose u srcu, kao što je to u ovoj prigodi napravila momčad Kamena iz Ivanbegovine u kojoj  igra Hrvojev suigrač, dragi prijatelj Mijo Juričić kojeg poznajem dok su obojica bili u mlađim uzrastima splitskog Hajduka – kazao je Svetko Ćustić, otac dragog Hrvoja.

Uoči devete obljetnice od Ćustićeve smrti, sudbina je htjela da njegov dugogodišnji trener Ivan Pudar debitira na klupi Zadra, pa nije čudno što se odmah kod predstavljanja prisjetio upravo Hrvoja.

Gledatelji su pak svojim dolaskom iskazali kako nisu zaboravili mladog zadarskog igrača, koji će ostati upamaćen kao izniman sportaš.

Utakmica? Nakon što Zadar na otvaranju dvoboja nije uvelike olakšao put do nove pobjede, učinili su to u  drugom dijelu. Najprije se Vlatko Blažević potrudio precizno izvesti kazneni udarac, dok je deset minuta kasnije Želimir Terkeš zabio za mirniju i bezbrižniju igru na Pudarevom debiju! A moglo je golova biti još...

U ponedjeljak, 3. travnja, u 17 sati će se ponovno prijatelji okupiti na Stanovima, položiti vijence i zapaliti svijeće, nakon čega će se zaputiti na Hrvojev grob u Murvici. U 18 sati u tamošnjoj župnoj crkvi služit će se Sveta misa zadušnica.

26. travanj 2024 03:08