StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: KOŠARKAŠKI MASTERS VETERANA

U Zadru odigrano čak 80 utakmica legendi košarke

Piše Zadarski.hr
2. travnja 2017. - 22:50
veterani_kosarka29-010417_resize.JPG

Finalnim utakmicama na Višnjiku u nedjelju je završilo Karlovačko IV Košarkaškog mastersa veterana tijekom kojeg je odigrano čak 80 utakmica legendi košarke. 

Više od 42 ekipe bile su prijavljene za turnir koji se igrao od 31.3. do 2.4. u dvoranama ŠC Višnjik. 
 
U Zadar du došle brojne ekipe praćene navijačima i članovima obitelji. Švedska, Italija, susjedne zemlje poput Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH, samo su neke od zemalja iz kojih su došli natjecatelji koji su igrali u sedam kategorija: muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+ te žene 35+ i 45.

 U svim kategorijama podijeljeni su pehari i medalje za prva tri mjesta, dok su posebna priznanja dobili MVP i najbolji strijelac, isto tako po kategorijama.
 
«Iako je na veteranskim turnirima najvažnije druženje i prisjećanja na utakmice i dogodovštine iz igračkih dana, ipak, kada utakmica krene sve se zaboravlja i svi žele samo jedno, a to je pobjedu svoje ekipe. Tako da će i publika u Zadru u ta tri dana moći uživati u potezima starih "majstora" kojih sigurno neće nedostajati. Konačne sastave ekipa organizator očekuje sedam dana prije početka turnira, a već sad se može reći da će biti jako puno igrača koji su nastupali za reprezentacije svojih država!» - izjavio je Tonći Jerak ispred organizacijskog odbora, tvrtke S Event. 
 
Sve ekipe su bile smještene u hotelu Falkensteiner hotelu Club Funimation na Boriku. Za sudionike turnira pripremljen je i zabavni program koji se održao u Famous baru. .
 
Organizatori Karlovačko IV Košarkaški masters veterana, tvrtka S Event, potpisnik je velikih košarkaških događanja kao što su Zadar Basketball Tournament, prošlogodišnja završnica Kupa Krešimira Ćosića, a koju je Hrvatski košarkaški savez proglasio najboljom ikada. Tu je i organizacija Svjetske lige veterana i veteranki koja je u Zadar dovela 800 sudionika te nacionalnog projekta obnove košarkaških igrališta Koš za koš.

24. travanj 2024 11:47