StoryEditorOCM
FotoreportVIŠNJIK SE NASTAVLJA RAZVIJATI

Trim staza je gotova, slijedi obnova 9 svlačionica, stižu stolice kraj obnovljenog nogometnog travnjaka

Piše Iva Ivanac
18. veljače 2018. - 22:00
src_visnjik15-160218

Bez imalo dvojbe možemo reći da je zadarski Športski centar Višnjik postao jedno od najboljih mjesta za sport i rekreaciju u cijeloj Hrvatskoj. Ukupni broj dnevnih posjetitelja ovog sportskog centra penje se i do 3000, a koriste ga čak 142 sportske udruge i organizacije. Ako se zadržimo još malo na brojkama, prošle je godine ŠC Višnjik imao čak 480 službenih utakmica.

No, ulaganja na Višnjiku ne jenjavaju. Za desetak dana direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović očekuje službeno otvaranje trim-staze i otvorenog vježbališta, projekta čija je cijena 1,4 milijuna kuna.
– Iako se trim-staza već koristi, potrebno je odraditi još neke "finese", poput uređenja hortikulture duž trim-staze te poboljšanje javne rasvjete. Službeno otvaranje očekujemo za desetak dana – rekao je Karlović šetajući po novoj trim-stazi i dodajući kako je upravo ona "točka na i" u pripremnim fazama sportaša.
Na koju je razinu podignuta letvica atletike na ŠC-u Višnjik, svjedoči i nagrada za izniman doprinos razvoju hrvatske atletike Hrvatskog atletskog saveza koju je Karlović primio u četvrtak u Zagrebu.
– Kad vam predsjednik Hrvatskog atletskog saveza kaže da je naša podloga na atletskoj stazi, trim-stazi i sprint dionicama bolja od one gdje se odvija Hanžekovićev memorijal, na kojem nastupaju atletičari iz cijelog svijeta, onda znate da radite dobar posao – zadovoljan je Karlović.
Trim-staza je dugačka 1300 metara, a pokraj njezina zapadnog dijela izgrađen je teren za "street workout", odnosno vježbalište na otvorenom ili, kako neki znaju reći, vanjska teretana. Na četiri platoa "street workout" parka nalaze se brojne željezne konstrukcije koje amaterima, ali i profesionalnim sportašima služe za jačanje tijela i mišića.
Uskoro se planira i uređenje parkirnih mjesta na zapadnom ulazu u športski centar.
– Natječaj za parkiralište upravo je završen i u sljedećih desetak dana trebali bi početi radovi. Uređenjem tog dijela dobit ćemo 70 parkirnih mjesta – rekao nam je Karlović.
Uz renovaciju parkirališta, na tapetu je i uređenje svlačionica koje se nalaze u gimnastičkoj dvorani i pokraj vanjskih malonogometnih terena.

– Nadamo se da ćemo do rujna uspjeti obnoviti devet svlačionica. Uz to, ubrzo ćemo staviti i stolice na tribinu pokraj nogometnog terena – kaže Karlović, dodajući kako uskoro očekuje donaciju od Hrvatskog nogometnog saveza u vrijednosti od milijun kuna kojom će se sanirati travnjak nogometnog terena.
Uz postojeće i već pripremljene projekte, postoje i mnoge vizije kojima će se poboljšati postojeće neuređene površine i prostori.

– U budućnosti priželjkujemo gradnju olimpijskog bazena, te gradnju teniskog centra koji bi se sastojao od desetak terena različitih podloga. Također želimo staviti u funkciju staru menzu bivše vojarne, koja se nalazi ispod košarkaške dvorane, najvjerojatnije kao neki ugostiteljski objekt. Ispod njega planiramo napraviti najmodernije dječje igralište s antistres podlogom kako bi i najmlađi uživali u ŠC-u Višnjik – zaključio je Karlović.

26. travanj 2024 14:25