StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: POVODOM DANA POSTROJBE 93. ZRAKOPLOVNE BAZE

Pogledajte letački spektakl iznad Zadra u čast puk. Mirka Vukušića

Piše I.I.
22. ožujka 2018. - 17:22
avioni12-220318

Točno u podne iznad Zadra odvio se senzacionalni letački spektakl povodom Dana postrojbe 93. Zrakoplovne baze u Zemuniku. Letački program pod nazivom „Pukovnik Mirko Vukušić“ građani su s oduševljenjem promatrali sa zadarske Rive.

Nekoliko tisuća ljudi s pogledima uprtim u nebo bez daha je pratilo kako piloti zrakoplovne baze Pukovnik Mirko Vukušić izvode akrobacije i manevre u kojima su sudjelovali svi tipovi aviona i helikoptera. Od Pilatusa, Canadaira, preko Airtractora do najnovijih američkih Kiowa Warriorsa.

U sklopu letačkog programa sudjelovala je i akrobatska skupina „Krila Oluje“ koja je izvela svoje najpoznatije elemente, a kraj ovog nebeskog spektakla začinio je prelet čak tri aviona MiG 21.

- Letački program je kao i uvijek bio odličan. Unatoč jakom vjetru, piloti su svoj posao odradili odlično jer su navikli na složene situacije. Upravo zbog toga im danas ništa nije bilo previše zahtjevno, rekao je pukovnik Mario Pleša, zapovjednik 93. zrakoplovne baze.

Ovogodišnji letački program „Pukovnik Mirko Vukušić“ nazvan je u spomen na poginulog pilota Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek i naslovnika vojarne u Zemuniku. Programu je prisustvovala i Marina Vukušić, udovica pukovnika Vukušića, ponosna što se ovakvim događajem odaje počast njezinom pokojnom suprugu.

02. svibanj 2024 21:05