StoryEditorOCM
FotoreportFOTO, VIDEO: NAJVEĆA PROSLAVA SREBRNE MEDALJE NA SVIJETU

Vatrene dočekalo više od 150 tisuća ljudi, navijače na Trgu bana Jelačića zabavlja Mladen Grdović

Piše psd
16. srpnja 2018. - 18:46
nogometasi_autobus2-160718

 

16:35 - Trgom bana Jelačića ori se 'Nije u šoldima sve', na pozornici je Mladen Grdović.

 

16:30 - U autobusu se Vatrenima priključio i Thompson koji će uz reprezentativce biti glavna zvijezda slavlja.

16:10 - Sjajna je atmosfera u autobusu, naši se reprezentativci sjajno zabavljaju.

15:50 - Potrajat će putovanje naših nogometaša do centra Zagreba. Na svakom koraku su navijači koji ih žele vidjeti i dotaknuti.

15:40 - Vatrene će cijelim putem od zračne luke do Trga bana Jelačića pozdravljati navijači.

15:35 - Naše nogometaše dočekao je otvoreni autobus koji će ih voziti do Trga bana Jelačića na središnju proslavu. Očekivano, navijanje s navijačima poveo je najveseliji reprezentativac Domagoj Vida. Momci uskoro kreću put Zagreba-

15:30 - Reprezentativci Hrvatske predvođeni kapetanom Lukom Modrićem i predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom izašli su iz aviona gdje su ih dočekali oduševljeni zaposlenici zračne luke Zagreb i Croatia Airlinesa uz pjesmu 'Moja domovina' i skandiranje kapetanu. Igrači pjevaju zajedno s navijačima.

15:20 - Hrvatski nogometaši sletjeli su u zagrebačku zračnu luku!

15:00 - Prilikom ulaska zrakoplova Croatia Airlinesa u hrvatski zračni prostor, u kojem se srebrna nogometna reprezentacija vraća sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Vatrenima su prvi poželjeli dobrodošlicu piloti MIG-ova, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe uputila im je poruku zahvalivši im se na iskazanom zajedništvu.

14:55 - Pratite uživo dolazak 'Vatrenih'

14:45 - Još pola sata nas dijeli od slijetanja 'Vatrenih' u zračnu luku, a navijače iz cijele Hrvatske i dijaspore skupili su se ne Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

14:15 - Na Trgu je već preko 60.000 ljudi, rekao je Krunoslav Borovec iz Zagrebačke policije.

13:50 - Vatreni u zagrebačku zračnu luku slijeću oko 15:15, a nakon toga kreću put Trga bana Jelačića.

13:18 - Najnovije informacije govore da će zbog kašnjenja dolaska naših reprezentativaca biti odgođeno primanje kod predsjednice, a samim tim i odlikovanje. Ova će se ceremonija održati neki drugi dan.

12:55 - Brojni građani, u bijelo-crvenim majicama, s hrvatskim trobojnicama, 'slijevali' su se u ponedjeljak oko podneva u središte Zagreba, na Trg bana Jelačića,  kako bi dočekali srebrne hrvatske reprezentativce koji bi tamo trebali stići navijačkim autobusom u ranim poslijepodnevnim satima.

Hrvatska mladost, ali i oni stariji, u navijačkim dresovima ispunili su gradske ulice, napunili gradske autobuse i tramvaje, koji u ponedjeljak voze besplatno. Svima njima cilj je Trg bana Jelačića na kojem su od jutra najvjerniji navijači i koji je oko podneva već bio pun. 

Procjene su da će na Trgu u ponedjeljak biti oko sto tisuća navijača. 

Uz Zagrepčane, hrvatsku nogometnu reprezentaciju, dočekuju i navijači iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su u Zagreb došli gledati nedjeljeno finale između Hrvatske i Francuske iz kojeg je Francuska, ipak, izašla kao pobjednica, iako je Hrvatska igrala, možda, i svoju najbolju utakmicu u Rusije.
  Unatoč porazu  u finalu, Hrvati su jednoglasni: Vatreni su naši prvaci!

10:48 - Navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva s navijačkim rekvizitima, pjevajući navijačke i domoljubne pjesme, pristižu na Trg bana Jelačića kako bi dočekali "Vatrene" osvajače srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, koji bi na središnji gradski trg, kako je najavljeno, trebali stići navijačkim autobusom oko 14,30 sati.

Na Trgu oko pozornice se već nalazi više stotina navijača u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, a i dalje pristižu iz okolnih ulica gdje ih dočekuje spomenik banu Josipu Jelačiću zaogrnut plaštem s crveno-bijelim kvadratićima.

"Došli smo da dočekamo naše vatrene i srebrnu medalju. Nisu mogli bolje igrati, šteta što nisu osvojili zlato, ali sretni smo i sa srebrom", kazao je Nikola Jagić, koji je s bratom iz Tomislavgrada za Zagreb krenuo još jučer oko 23 sata. Rekao je da skoro ništa nisu spavali, a očekuju spektakl od dočeka.

"Kao što pjesma kaže, osjećam se ponosno, neopisivo, prekrasno i moram priznati, iako to nitko nije rekao - Francuzi su pobijedili, ali nezasluženo", kazao je Boris Buzjak iz Zagreba, koji je gledao utakmicu u rodnom Tribunju. 

9:46 - S posebnim uzbuđenjem u glavnom gradu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, očekuje se povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, a kapetan 'Vatrenih' Luka Modrić proglašen je najboljim igračem turnira.

Zrakoplov hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa  Airbus 319 trebao bi iz Moskve prema Zagrebu poletjeti u 11 sati, a u  Zračnoj luci Franjo Tuđman očekuje se oko 13.30 sati. Iz  Croatia Airlines s ponosom ističu da je s njihovim zrakoplovom u Hrvatsku 1998. godine vratila i "Ćirina reprezentacija" nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Veliki broj građana očekuje se i u zagrebačkoj zračnoj luci, kao i duž cijele trase vožnje otvorenog autobusa s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom. Autobus će se kretati trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Dolazak svjetskih doprvaka na Trg bana Jelačića očekuje se oko 14.30 sati gdje će ih uz desetke tisuća navijača pjesmom dočekati "Zaprešić Boysi". Uz  navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice "Moja domovina" uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona. 

Doček nogometne reprezentacije organizirali su Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović će na Pantovčaku u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.

20. travanj 2024 05:26