StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: ZADARSKI VATRENI NISU ZABORAVILI GDJE SU ZAPOČELI SVOJE KARIJERE - POSJETILI STADION NA STANOVIMA

Nakon druženja s djecom, reprezentativci položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na Hrvoja Ćustića

Piše Ivica Gjergja
18. srpnja 2018. - 20:51
reprezentativci_zadar19-180718

Svojevrsna „ophodnja“ naših nogometnih reprezentativaca u Zadru i dalje se nastavlja. Tako su se u srijedu u 14 sati na igralištu NK Zadra na Stanovima pojavila „Zadarska dica“, četvorica Vatrenih, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković predvođeni kapetanom reprezentacije Hrvatske i najboljim igračem Svjetskog prvenstva Lukom Modrićem. Od samog ulaza u prostorije Zadra pa do izlaska na teren pratile su ih ovacije oduševljenja i aplauz svih nazočnih ,od dječaka Škole nogometa NK Zara, uprave igrača NK Zadra te gledatelja, koji su i ovdje došli u velikom broju. U klubu su ih primili Svetko Ćustić predsjednik i Josip Bepo Bajlo sportski direktor, koji su im poklonili dres NK Zadra. Luka, Danijel, Šime i Dominik došli posjetiti matični klub, Školu nogometa gdje su i sami započeli i iz koje su „iznikli“, osjetivši „bilo“ stadiona gdje su oni prije 20 i nešto više godinapo prvi puta zaigrali.

Nakon dolaska na igralište četvorica Vatrenih položili su cvijeće i zapalili svijeće na mjestu gdje je nastradao Hrvoje Ćustić, dvanaesti anđeo.

- Bože kako je lijep osjećaj vratiti se na ovo mjesto. U glavi se vrte sjećanja na proteklo vrijeme kada sam ovdje trenirao, a tada sam bio baš kao i vi sada, kazao je Luka Modrić okupljenom mnoštvu djece.

Luka je svojom neposrednošću opet izmamio veliki aplauz, pravi kapetan nema što, koji je vidljivo umoran ali presretan i zadovoljan što je doma. Svatko je želio s njim izmijeniti riječ – dvije i slikati se za uspomenu. No ne samo s njim nego i sa drugima zadarskim reprezentativcima. Reprezentativci su dugo dijelili autograme djeci, a na kraju se Luka ponovno prisjetio starih dana.

-Još jednom moram reći kako je lijep osjećaj vratiti se tamo gdje smo započeli svoje karijere. Zadnji put sam u dresu Dinama igrao na Stanovima prije puno godina. Sretni smo i zahvalni klubu na dobrodošlici, ovdje pušu novi pozitivni vjetrovi. Ni u jednom trenutku nismo zaboravili odakle smo potekli, osjećaj je divan, hvala svima, kazao je Luka.

Ti i Lovren ste u jedanastorici najboljih na svijetu, a ti najbolji igrač svijeta?

- Svako pojedinačno priznanje je lijepo primiti, ali su najbolji kolektivni uspjesi, a mi smo ga kao reprezentacija i ostvarili. Žao nam je što nismo prvaci svijeta, no sada kada smo sve ovo preživjeli i vratili se doma vidimo kakav smo rezultat učinili, kazao je Luka koga ništa više nismo mogli upitati jer su ga klinci jednostavno  - „odvukli“!

26. travanj 2024 06:34