StoryEditorOCM
FotoreportTRAJE DO 17. LISTOPADA

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u Gradskoj loži

Piše KM
4. listopada 2018. - 20:00
loza6-021018.JPG

U Gradskoj loži u utorak je svečano otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. u organizaciji Društva arhitekata Zadra i Narodnog muzeja Zadar. Na prijave za Godišnju izložbu realizacija arhitektica i arhitekata u 2017. pristigao je ukupno 71 autorski rad. U kategoriji za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture se, uz pet radova koji su konkurirali za nagradu, izložilo i pet dodatnih radova, izvan konkurencije, čiji su autori članovi Predsjedništva i Stručnog savjeta UHA-e.

Izložene su i fotografije projekta „Mali arsenal“, nagrađenih nagradom „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području unutrašnjeg uređenja za 2017. Autori projekta su zadarski arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić te stručnjak za multimediju Vladimir Končar.

Mali arsenal uređen je u okviru EU projekta HERA (Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom naslijeđu Jadrana), zajedno s još dva lokaliteta gradskih utvrda, te služi kao virtualni vremeplov kroz gradsku povijest i posjetitelja uvlači u svjetlosno-auditivnu igru i istraživanje.

Izložba u Gradskoj loži ostaje otvorena do 17. listopada.

27. travanj 2024 01:08