StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: OTVORENO ČETVRTO IZDANJE ADVENTA U ZADRU

Počelo je koncertom legendarnog Magazina, nastavilo se vatrometom, a evo što vas čeka danas

Piše Zadarski.hr
1. prosinca 2018. - 09:45
advent16-301118

Plesnim nastupom i plesno-akrobatskim programom splitske skupine CROwd Control te koncertom legendarne splitske pop grupe Magazin na Trgu Petra Zoranića, sinoć je svečano otvoreno četvrto izdanje Adventa u Zadru.

- Bili smo i prošle godine na zadarskom Adventu, ali ovogodišnje otvorenje nam je bilo nekako spontanije i ljepše. Ponuda hrane na kućicama također je puno bogatija i raznolikija. Posebno nas veseli što imamo i kućicu s pravim slavonskim specijalitetima - kazale su Ivana i Sanja, studentice iz Osijeka.

Sve Zadrane i goste zadarskog „Adventa“ s bine je uoči koncerta pozdravio prvi čovjek zadarskog turizma, direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka.

- Hvala vam svima što ste došli na otvorenje „Adventa u Zadru“, a posebno je lijepo što ste došli u velikom broju. Svima želim da uživate u našem programu - kazao je direktor Paleka.

Prošle subote je otvorenje spriječila kiša, a nakon otvorenja u petak navečer danas se adventski program nastavlja: od 10 do 13 sati najavljen je program za djecu Zimska bajka. Najmlađi će uživati u edukativnim radionicama Magic Trees And Whispering Wood, Merry Grinchmas bojanje bojanki, izradi rekvizita, slikanju lica i dječjim pričama.

U 18 sati je paljenje prve adventske svijeće u crkvisvetog Šime, dok je u 20:30 sati na rasporedu koncert virovitičko-zagrebačkog benda Vatra. Prvog dana prosinca u adventski program uključuje se i Kampo Kaštelo, pa će se u prostoru Malog arsenala svakodnevno od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati moći pogledati Štorija o Kampu. U 18 sati u subotu u Perivoju Gospe od Zdravlja prikazuje se predstava Kineska knjiga čuda.

U našoj fotogaleriji pogledajte kakva je atmosera bila u petak navečer na otvorenju Adventa.

19. travanj 2024 11:45