StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: DAN VOLONTERA

Dožupan Vicković i gradonačelnik Dukić dijelili obroke korisnicima Pučke kuhinje!

Piše Promo
5. prosinca 2018. - 17:17
pucka5-051218

U srijedu je u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije obilježen Dan volontera, te su predstavnici županijske i gradske vlasti simbolično podijelili obroke korisnicima Pučke kuhinje.

Zamjenik zadarskog župana Šime Vicković istaknuo je da bi institucije i društvo trebali nastojati da korisnika Pučke kuhinje bude manje, a trenutačno Caritas u Pučkoj kuhinji u Zadru svakodnevno podijeli oko 300 obroka.

- Dijelili smo obroke i nikome tko po njih dolazi ne treba na tome zamjeriti. Osim socijalnih slučajeva, po obroke dolaze i ljudi koji imaju posao, ali u obitelji radi samo jedan roditelj i, uz sve troškove za djecu, ne mogu sve pokriti sa jednom plaćom. Nadalje, novi korisnici Pučke kuhinje postaju i oni koji su ostali bez posla, dakle bez ikakve egzistencije – kazao je Vicković.

Uz Pučku kuhinju, Caritas brine i o funkcioniranju Socijalne samoposluge koja ima oko 1300 korisnika. U radu puno pomažu volonteri, te je dožupan Vicković njihov značaj posebno naglasio.

- Socijalna samoposluga redovito se puni i treba zahvaliti svima koji sudjeluju u tom poslu – rekao je Vicković.

On je dodao kako bi svakome korisniku Caritasovih socijalnih programa trebalo pomoći u nastojanju da se osamostali i stvori svoju egzistenciju, što bi značajno doprinijelo njegovoj ulozi u društvu.

02. svibanj 2024 00:05