StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: NASTAVLJENA TRADICIJA U HNK

Plesnom čestitkom razveselili publiku i zaželjeli sretan Božić i Novu godinu

Piše Zadarski.hr
17. prosinca 2018. - 12:13

U Hrvatskom narodnom kazalištu u subotu je održana tradicionalna Plesna čestitka u kojoj je sudjelovalo mnoštvo djece svih uzrasta. Priliku da pokažu svoj rad i da roditeljima i publici zažele sretan Božić i veselu i uspješnu Novu godinu, iskoristili su najmlađi i svojim neusiljenim šarmom osvojili srca publike zajedno sa svojom voditeljicom Larom Stanin.

Polaznici školskog uzrasta Plesnog studija Zadarskog plesnog ansambla pripremili su šarolik program vezan uz prigodne dječje i blagdanske teme. Koristeći kao temu mrak, životinje, džunglu, ljubav i vile, razveselile su brojnu publiku svojim uspješnim kreacijama. Skupine iz Zadra vodila je Martina Ružić, a skupine iz Kožina, Natali Perić. Nastupile su i gošće s Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa sa Španjolskim plesom iz baleta Orašar.

Srednjoškolke koje vodi Patricia Gospić izvele su dvije atraktivne i zanimljive točke na dinamičnu glazbu grupe Angele i Sia. Sve pohvale su pripale najstarijoj grupi Zadarskog plesnog ansambla koje su na koreografiju Natali Perić Hallelujah uveli gledatelje u svijet profesionalne plesne i kazališne umjetnosti.

Program je vodio dugogodišnji suradnik Zadarskog plesnog ansambla Vinko Radovčić, a scenografiju za tu prigodu osmislio je mladi umjetnik Josip Kresović. Pokrovitelj svih događanja koje ove godine organizira Zadarski plesni ansambl je nacionalna Zaklada Kultura nova.

27. travanj 2024 04:14