StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: TRADICIONALNA BOŽIĆNA AKCIJA UDDK KALELARGA

Prikupljeno 120 doza dragocjene tekućine - Marija Tesla (73) odlikovana Redom Danice Hrvatske!

Piše Ana Franić
20. prosinca 2018. - 17:55
krv6-201218

U Maloj dvorani HNK u četvrtak ujutro u organizaciji Udruge dobrovoljnih darivatelji krvi "Kalelarga" održana je tradicionalna božićna akcija darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 120 doza dragocjene crvene tekućine.

- Rado se odazivam svim akcijama jer mene ovo ne košta ništa, a nekome život znači, govori nam 34-godišnji Dino koji već deset godina daruje krv kada god stigne.

Marija Tesla (73) krv zbog dobne granice više ne može darivati, ali zato je došla pružiti podršku svojim kolegama.

- Darovati krv najhumaniji je čin kojim se može spasiti mnogo života. Od 1979. godina darivala sam krv na što sam iznimno ponosna. Sjećam se u ratu kako smo svi zajedno na svaki poziv trčali darovati krv kako bi dali svoj doprinos, prisjeća se Marija koja je u listopadu odlikovana Redom Danice Hrvatske jer je 75 puta darovala krv.

- Krv darujem jer je to prava humana stvar za napraviti. Ovim činom pomažemo drugima i spašavamo živote, rekao je 39-godišnji Ante.

Djevojke i momci, stari i mladi, odazvali su se božićnoj akciji, a svi se slažu da je ovo najmanje što mogu napraviti.

- Inače se bojim igle, ali ovo mi nije problem. Ne znam kako da vam to objasnim. Spoznaja da pomažem nekome, briše moj strah, kaže nam 31-godišnja Ana koju smo zatekli u redu dok je čekala pregled.

Za dobru atmosferu pobrinuo se Bepo Matešić i klapa Kantaduri.

20. travanj 2024 12:04